Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παράταση δηλώσεων έως 30 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα

Έρευνες για τους λόγους οι οποίοι συνετέλεσαν στο να εμφανιστούν τεχνικά προβλήματα στο taxisnet και ως εκ τούτου στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, διεξάγει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης...

Έρευνες για τους λόγους οι οποίοι συνετέλεσαν στο να εμφανιστούν τεχνικά προβλήματα στο taxisnet και ως εκ τούτου στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, διεξάγει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος αποφάσισε για τους παραπάνω λόγους να παραταθούν έως τις 30 Αυγούστου οι ημερομηνίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και για τα φυσικά πρόσωπα (υπενθυμίζεται ότι προχθές είχε αποφασισθεί η παράταση των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων και για τα νομικά πρόσωπα).

Ειδικότερα την παράταση της ημερομηνίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων έως τις 30 Αυγούστου ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα αφήνει αιχμές για τα προβλήματα λειτουργίας που εμφανίστηκαν στο Taxis και οδήγησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος για παράταση.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του Τρ. Αλεξιάδη:

"1. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα έχει παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 28.8.15.

2. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει παραταθεί (με σημερινή απόφαση) μέχρι και την Κυριακή 30.8.15. Η πρώτη δόση θα είναι τη Δευτέρα 31.8.15.

3. Το taxisnet εμφάνισε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας την Τετάρτη 19.8 και την Πέμπτη 20.8, τα οποία προβληματίζουν έντονα και ως προς τη χρονική σύμπτωση με την ανακοίνωση του υπουργείου μία μέρα πριν (για τις φορολογικές δηλώσεις), αλλά και ως προς τη δυνατότητά του να ολοκληρώσει αξιόπιστα και εμπρόθεσμα την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων το επόμενο διάστημα.

Με δεδομένο τον σεβασμό και τη συμπαράσταση στα στελέχη που αγωνίζονται πέρα από ωράριο και πενθήμερο για τη μηχανογραφική στήριξη του υπουργείου, είμαι αναγκασμένος να διερευνήσω αν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ήταν τεχνικά ή άλλης φύσης. Στην κατεύθυνση αυτή έχω ζητήσει από χθες σχετικές εισηγήσεις από τη ΓΓΔΕ και τη ΓΓΠΣ.

4. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών, των επιχειρήσεων και των λογιστών με ρεαλισμό και φυσικά με κοινωνική ευαισθησία. Προσπαθούμε να κινηθούμε στα περιορισμένα οικονομικά και πολιτικά πλαίσια της περιόδου. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει διαχρονικά η φορολογική πολιτική και η αναντιστοιχία της με τη συνταγματική επιταγή για φορολογική Δικαιοσύνη. Στο σύντομο διάστημα της θητείας μου (από τις 20.7.15) προσπάθησα με κάθε δυνατότητα που υπήρχε να ανταποκριθώ στα συγκεκριμένα προβλήματα του υπουργείου, με ασφυκτικά πλαίσια χρόνου, μηχανισμών και αρμοδιοτήτων".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις