Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το εγχείρημα "Πυθαγόρας" στη Σάμο

Ένα τρίπτυχο θεατρικών παραστάσεων εμπνευσμένο από τον Πυθαγόρα παρουσιάζεται από αύριο έως και τις 18 Αυγούστου στη Σάμο. Το εγχείρημα “Πυθαγόρας” ξεκίνησε πέρυσι με την υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz και κατά τη διάρκεια του χρόνου οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής...

Ένα τρίπτυχο θεατρικών παραστάσεων εμπνευσμένο από τον Πυθαγόρα παρουσιάζεται από αύριο έως και τις 18 Αυγούστου στη Σάμο. Το εγχείρημα "Πυθαγόρας" ξεκίνησε πέρυσι με την υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz και κατά τη διάρκεια του χρόνου οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, σε συνεργασία με διακεκριμένους επιστήμονες, καλλιτέχνες και δασκάλους εξερεύνησαν τη συγκεκριμένη έννοια από κάθε δυνατή οπτική. Το πρώτο μέρος, με τίτλο "Ίχνη", παρουσιάζεται αύριο στο Πυθαγόρειο, στις 6.30 μ.μ., σε σύλληψη και καθοδήγηση της Τζωρτζίνας Κακουδάκη και είναι αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου με κατοίκους του νησιού και τη 12μελή ομάδα των ηθοποιών.

Το δεύτερο μέρος έχει τίτλο "Αριθμοί - Imagine" και είναι βασισμένο σε κείμενα εμπνευσμένα από τις ιδέες του Πυθαγόρα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Θα παρουσιαστεί στις 16 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, στις 9.00 μ.μ.

Το τρίτο μέρος αφορά τον "Φαίδωνα" του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και θα παρουσιαστεί στις 18 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο, στις 7.00 μ.μ. Αποτελεί προσπάθεια μιας αποσπασματικής απόδοσης του πλατωνικού διαλόγου.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις