Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συρία: Αμνηστία για τους λιποτάκτες του στρατού ανακοίνωσε ο Άσαντ

ΑΜΠΕ

Διάταγμα με το οποίο ανακοινώνει γενική αμνηστία στους λιποτάκτες του στρατού που παραβίασαν τον ισχύοντα νόμο για υποχρεωτική στράτευση στη χώρα εξέδωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ – Άσαντ.

Διάταγμα με το οποίο ανακοινώνει γενική αμνηστία στους λιποτάκτες του στρατού που παραβίασαν τον ισχύοντα νόμο για υποχρεωτική στράτευση στη χώρα εξέδωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ – Άσαντ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana. το διάταγμα αναφέρει ότι ο νόμος, ο οποίος θα άρει τις νομικές κυρώσεις εις βάρος χιλιάδων λιποτακτών του στρατού, αφορά όσους βρίσκονται τόσο εντός όσο και εκτός Συρίας.

Ο συριακός στρατός, ένας από τους μεγαλύτερους στην περιοχή, έχει καταπονηθεί από τον πόλεμο που μαίνεται επί τέσσερα χρόνια αντιμετωπίζοντας σε πολλά μέτωπα τους τζιχαντιστές και τους ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις.

Πολλοί νέοι άνδρες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα ή έχουν βρει τρόπους να αποφύγουν τη στράτευση.

Ο στρατός έχει υποχρεωθεί τους τελευταίους μήνες να αποσυρθεί από μεγάλα τμήματα της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ εξαιτίας της επέλασης συμμαχίας από ταξιαρχίες ισλαμιστών και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την πόλη Παλμύρα της κεντρικής Συρίας, όταν κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος.

Ορισμένοι διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι ο στρατός επικεντρώνεται σήμερα στην υπεράσπιση στρατηγικών περιοχών όπως η Δαμασκός, η Χομς και τα προπύργια της αλαουϊτικης μειονότητας του Άσαντ στις παράκτιες περιοχές.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις