Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μαθηματικώς βέβαιο ότι η συνέχιση της αποχής από το φαγητό θα οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο"

Αντιμέτωπος με βέβαιο θάνατο είναι πλέον, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 29χρονος αναρχικός Κώστας Σακκάς που συνεχίζει για 33η ημέρα την απεργία πείνας...

Αντιμέτωπος με βέβαιο θάνατο είναι πλέον, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 29χρονος αναρχικός Κώστας Σακκάς που συνεχίζει για 33η ημέρα την απεργία πείνας διεκδικώντας την αποφυλάκισή του μετά από 30 μήνες στη φυλακή χωρίς δίκη. Στο μεταξύ, το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του διογκώνεται καθώς χθες, μέσα μόνο σε λίγες ώρες μαζεύτηκαν πάνω από 3.000 υπογραφές αλληλεγγύης. Την Κυριακή το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανώσεις του Πειραιά διοργανώνουν, στις 9 μ.μ. συμβολική διαμαρτυρία στον περίβολο του νοσοκομείου της Νίκαιας, ως ασπίδα προστασίας για τη ζωή και τα δικαιώματα ενός ανθρώπου που κρατείται παράνομα, για την υπεράσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Τα νέα που καταφτάνουν από το νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, όχι πλέον μόνο για την υγεία του Κ. Σακκά, αλλά για την ίδια του την ζωή. Η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, που τον παρακολουθεί στενά από την αρχή, με σημείωμά της που φέρει ημερομηνία 4/7/2013 τονίζει:

"Εξέτασα σήμερα τον κ. Σακκά Κωνσταντίνο, 29 ετών, που νοσηλεύεται κρατούμενος στον ειδικό θάλαμο κρατούμενων στο Γ.Ν. Νίκαιας. Διανύει την 31η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 13 krg σωματικού βάρους που αντιστοιχεί σε πάνω από 15% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από τη σίτιση.

Έχει έντονη καταβολή, αδυναμία, ενώ κατά τις τελευταίες ημέρες εμφανίζει αδυναμία συγκέντρωσης. Χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να διαβάσει επί πολλή ώρα όπως προηγουμένως. Εμφανίζει μικρό οίδημα κατά την πίεση στα κάτω άκρα. Η αρτηριακή του πίεση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ είναι συχνά βραδυσφυγμικός. Παραμένει η ξηροφθαλμία και η επίμονη δυσκοιλιότητα.

Χθες εμφάνισε δεκατική πυρετική κίνηση που υποχώρησε αφ' εαυτής.

Εκ του εργαστηριακού ελέγχου επισημαίνεται ότι παραμένει το χαμηλό ειδικό βάρος των ούρων, ενώ από την αντικειμενική εξέταση τονίζεται η αρχόμενη αύξηση δερματικής πτυχής που συνιστά έμμεσο σημείο απώλειας υποδόρειου λίπους και μυικού ιστού.

Για μια ακόμα φορά επισημαίνεται ότι ο βαθμός επικινδυνότητας είναι εξαιρετικά υψηλός για τον κ. Σακκά. Η πιθανότητα εμφανίσεως μη αναστρέψιμων για τον οργανισμό βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται.

Στη σχετική ιατρική βιβλιογραφία ο κώδων κινδύνου κρούεται μετά την παρέλευση της 10ης ημέρας (ο κ. Σακκάς διανύει την 31η) και μετά απώλεια 10% του σωματικού βάρους (ο κ. Σακκάς έχει απωλέσει άνω του 15% του σωματικού βάρους).

Είναι δε μαθηματικώς βέβαιο ότι η συνέχιση της αποχής του από το φαγητό θα οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο"...

 

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, επικοινώνησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος και συζήτησαν το θέμα του απεργού πείνας.

Με δήλωσή του στη συνέχεια ο Κ. Τριαντάφυλλος τόνισε ότι "η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί τριάντα και πλέον μήνες, του νοσηλευόμενου κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Δικαιοσύνη, η οποία στο πλαίσιο της ελληνικής έννομης τάξης, λειτουργεί ανεξάρτητα, οφείλει να μεριμνά, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όλες εκείνες, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, να εκδικάζονται χωρίς καθυστέρηση".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις