Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιπρόεδρος Die Linke: "Ανεύθυνο" σχέδιο η πολιτική ταπείνωσης

Την πολιτική ταπείνωσης που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα καταγγέλλει η αντιπρόεδρος του κόμματος Die Linke και βουλευτής της γερμανικής βουλής Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Την πολιτική ταπείνωσης που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα καταγγέλλει η αντιπρόεδρος του κόμματος Die Linke και βουλευτής της γερμανικής βουλής Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα L' Humanite, η γερμανίδα βουλευτής, χαρακτηρίζει "ανεύθυνο ,αυτό που προωθούν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι συν αυτώ" αναφερόμενη στην συνέχιση της πολιτικής λιτότητας των τελευταίων ετών που δεν συνέβαλε στην ανάκαμψη της Ελλάδας και στην πίεση που ασκείται επί της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δέχθηκε να κάνει υποχωρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνηση, με τη συνεχή προώθηση νέων απαιτήσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με την ιδέα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Σάρα Βάγκενκνεχτ απαντά ότι "με τον Σόιμπλε έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί για να πετάξει σκοπίμως την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. Αν και αυτό θα σήμαινε ότι τα δάνει που έχουν χορηγηθεί από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρηθούν οριστικά χαμένα".

Η γερμανίδα βουλευτής δηλώνει ότι το ευρώ έχει καταστεί όλο και περισσότερο το ερργαλείο της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. "Χάρη στην πολιτική του μισθολογικού ντάμπινγκ, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διώχνουν από τις αγορές τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό που θα ήθελα να δώ , και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι η άνοδος στην εξουσία κομμάτων που επιτέλους θα θέσουν σε αμφισβήτηση αυτήν τη γερμανική Ευρώπη στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις