Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξηγήσεις για το "μαύρο" θα ζητήσει το ΣτΕ από Στουρνάρα

Εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον Σίμο Κεδίκογλου αναμένεται να ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα παραμένει το μαύρο στην ΕΡΤ ...

Εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον Σίμο Κεδίκογλου αναμένεται να ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα παραμένει το μαύρο στην ΕΡΤ παρά την προσωρινή διαταγή του Κωνσταντίνου Μενουδάκου και την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές του ΣτΕ εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη μη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις, καθώς κάτι τέτοιο "τσαλακώνει" το κύρος του δικαστηρίου.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, συνοδευόμενη από τον νομικό εκπρόσωπό της Δημήτρη Περπατάρη, συναντήθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο. Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον δικαστή το θέμα που έχει δημιουργηθεί, καθώς εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες δεν εφαρμόζεται η απόφαση για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι θα επικοινωνήσει με τη διοίκηση (σ.σ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου) ζητώντας να εξηγήσει για ποιους λόγους (οικονομικούς, εργατικούς, νομικούς ή άλλους) δεν υπάρχει συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις.

Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν, θα κριθεί αν θα συνεδριάσει αυτεπαγγέλτως εκ νέου η Επιτροπή Αναστολών ή αν θα χρειαστεί η ΠΟΣΠΕΡΤ θα επανέλθει με νέο αίτημα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά την αποχώρηση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, λόγω συνταξιοδότησης, το αίτημα θα εξετάσει ο Σ. Ρίζος, ως αρχαιότερος στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

ΕΙΡ. ΛΑΖ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις