Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πούτιν με Τσίπρα: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, όχι η Ελλάδα

ΑΜΠΕ

Σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων...

Σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε στην πράξη».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα στη σημερινή συνάντηση να ετοιμαστεί κάποιο έγγραφο συμφωνίας, ενώ αναφέρθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», σημείωσε νωρίτερα - απαντώντας σε ερώτηση - ο Πούτιν. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής.

«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών ένας από αυτούς το έτος Ελλάδας – Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας» ανέφερε.

«Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα αυτές τις προκλήσεις και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία των λαών μας, οικονομική ανάπτυξη, διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος στην περιοχή μας» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θα παραιτηθεί κάποιος;

Η δημόσια σουηδική τηλεόραση έδειχνε χθες στα απογευματινά της δελτία εικόνες από τα αεροδρόμια, όπου ταξιδιώτες έβλεπαν τις πτήσεις τους προς Ελλάδα να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται χωρίς να δίνεται νέα ώρα αναχώρησης. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε χθες τους Σουηδούς πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξανασκεφτούν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις