Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο βετεράνος της Εθνικής Αντίστασης, Παναγιώτης Αρώνης

Έφυγε από τη ζωή, χθες το βράδυ, ο Παναγιώτης Αρώνης, βετεράνος της Εθνικής μας Αντίστασης

Έφυγε από τη ζωή, χθες το βράδυ, ο Παναγιώτης Αρώνης, βετεράνος της Εθνικής μας Αντίστασης

Γεννήθηκε το 1924. Από νέος οργανώθηκε εθελοντικά στον Αγώνα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Πατρίδας και του Λαού μας. Ξεκίνησε με την ένταξή του στο ΕΑΜ Νέων, Κομμουνιστική Νεολαία, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ, ΚΚΕ, ΕΔΑ, ΚΚΕ Εσωτερικού, Ελληνική Αριστερά, Συνασπισμός.

Πήρε μέρος στις μάχες της Αθήνας κατά των κατακτητών και αναδείχθηκε σε Καπετάνιο του Πρότυπου Τάγματος Καισαριανής. Ζωή σκληρή, ανέχεια, κακουχίες, κίνδυνοι, συλλήψεις, τρομοκρατία, βασανιστήρια, εκτοπίσεις, μακρονήσια (Γλαροφωλιά), στρατοδικεία, καταδίκες, μακρόχρονη φυλάκιση. Δεκαοχτώ χρόνια η προσφορά του στις φυλακές και τις Εξορίες.

Δεκαοχτώ χρόνια κλεμμένα από τη ζωή, δεν είναι και μικρή υπόθεση. Αν σ' αυτά προστεθούν κι άλλα δεκαπέντε χρόνια διώξεων, παράνομης και αφύσικης ζωής μακριά από την οικογένεια, διαπιστώνει κανείς ότι η μισή σχεδόν ζωή του κύλησε κάτω από άκρως αντίξοες συνθήκες, διότι επέλεξε το όραμά του, που δεν ήταν άλλο από τη "μή εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο". Αιώνια η μνήμη του Αγωνιστή Παναγιώτη Αρώνη. Πολιτικό Μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημαρχείου δήμου Καισαριανής στις 25 Ιουνίου από τις 7μμ. και μετά.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο