Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν κάνει πίσω στο θέμα των διεκδικήσεων για το Δίστομο ο υπουργός Δικαιοσύνης (Video)

Eurokinissi

Απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, που έκανε λόγο για «σόου», ο Ν. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η προηγούμενη δήλωσή του για την υπογραφή της απόφασης εκτέλεσης σε βάρος του Γερμανικού Δημοσίου ισχύει με βάση του όρους που είχε θέσει αρχικά.

Δεν κάνει πίσω για το θέμα των διεκδικήσεων των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος. Απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, που έκανε λόγο για «σόου», ο Ν. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η προηγούμενη δήλωσή του για την υπογραφή της απόφασης εκτέλεσης σε βάρος του Γερμανικού Δημοσίου ισχύει με βάση του όρους που είχε θέσει αρχικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι για να υπογράψει την απόφαση εκτέλεσης είχε θέσει δύο όρους, την επίλυση του πλέγματος των νομικών προβλημάτων και την ενασχόληση της Βουλής με το ζήτημα της πολιτικής διαπραγμάτευσης του θέματος. «Οι όροι αυτοί δεν είναι απέραντης διάρκειας, αλλά ούτε σύντομης ώστε να έχει παρέλθει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Περίπου 1.000 λιγότεροι κρατούμενοι στις φυλακές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις του Άδ. Γεωργιάδη για το νομοσχέδιο αποσυμφόρησης των φυλακών. Ο Ν. Παρασκευόπουλος σχολίασε ότι παρότι το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως «νομοσχέδιο απελευθέρωσης Ξηρού», τα αποτελέσματά του είναι σημαντικά, καθώς 1.000 περίπου κρατούμενοι έχουν βγει από τις φυλακές.

«Ελπίζω αυτό να μην είναι αμελητέο ζήτημα» παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Άδ. Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι αν ο Σ. Ξηρός έπαιρνε το «βραχιολάκι», το οποίο αρνήθηκε λόγω «θρησκοληψίας», τότε «θα είχαμε διακόψει διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις