Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Σύμβολο ανυποχώρητου αγώνα και ενότητας της Αριστεράς ο Γρ. Λαμπράκης

“Σύμβολο και φωτεινό φάρο ελπίδας για την αριστερά, στους δύσκολους αγώνες για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τα μνημονιακά δεινά” χαρακτηρίζει τον Γρ. Λαμπράκη το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τα 52 χρόνια από τη δολοφονία του...

"Σύμβολο και φωτεινό φάρο ελπίδας για την αριστερά, στους δύσκολους αγώνες για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τα μνημονιακά δεινά και την έξοδο της Ελλάδας από την πολυδιάστατη κρίση που βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια" χαρακτηρίζει τον Γρηγόρη Λαμπράκη το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τα 52 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της αριστεράς, ηγέτη του ελληνικού και διεθνούς κινήματος ειρήνης

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ:

"Σε μια περίοδο, που πολλοί πόλεμοι μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας και τα Βαλκάνια απειλούνται από νέο ντόμινο αποσταθεροποίησης με αφετηρία τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην FYROM, η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέους αγώνες υπέρ της ειρήνης και του αφοπλισμού και της κοινωνικής και διεθνούς αλληλεγγύης.

Πενήντα δύο χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του από το φασιστικό παρακράτος των δοσίλογων της κατοχής, ο αντιστασιακός Γρηγόρης Λαμπράκης Ζει και διακηρύσσει «Ποτέ πια πόλεμος – Ποτέ πια φασισμός».

Ο πεζοπόρος του Μαραθώνα και του Ολντερμάστον Γρηγόρης Λαμπράκης διαδηλώνει και σήμερα υπέρ της πλήρους κατάργησης των πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής, απαιτώντας και τη δραστική μείωση των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.

Ο αντιμιλιταριστής Γρηγόρης Λαμπράκης τάσσεται υπέρ της δραστικής μείωσης των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, που απορροφούν κατά μέσον όρο, 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα, την ώρα που παγκοσμίως εξαπλώνεται η φτώχεια και επιδεινώνεται η παγκόσμια κοινωνική κρίση.

Την ίδια ώρα ο πολυβαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδας στον στίβο, εκ των ιδρυτών του ΣΕΓΑΣ, δείχνει το δρόμο της εξυγίανσης του αθλητισμού στη χώρα μας και της εφαρμογής στην πράξη του δικαιώματος στην άθληση, ως βασικού κοινωνικού και ανθρώπινου δικαιώματος μακριά από κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος ο βουλευτής της αριστεράς, Γρηγόρης Λαμπράκης μας υπενθυμίζει τη αξία της ενότητας δράσης της παράταξης, αποτελώντας σύμβολο και φωτεινό φάρο ελπίδας για την αριστερά, στους δύσκολους αγώνες για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τα μνημονιακά δεινά και την έξοδο της Ελλάδας από την πολυδιάστατη κρίση που βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο