Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία οικογένειας Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία

Ένας 34χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για την δολοφονία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σ. Σαββόπουλος, της συζύγου του Έιμι, του δεκάχρονου γιού τους και μίας οικιακής βοηθού τους, την 13η Μαΐου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ένας 34χρονος, ο Ντάρον Ντίλον Ουιντ, συνελήφθη ως ύποπτος για την δολοφονία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλος, της συζύγου του Έιμι, του δεκάχρονου γιού τους και μίας οικιακής βοηθού τους, την 13η Μαΐου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ο 46χρονος Σαββόπουλος, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικιακή βοηθός Βεραλίσια Φιγκουερόα βρέθηκαν νεκροί μέσα στην πολυτελή έπαυλη του ζευγαριού σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσιγκτον, κοντά στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του Σαββόπουλος, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «εξαιρετικά ύποπτη».

Χθες η αρχηγός της αστυνομίας Κάθι Λάνιερ γνωστοποίησε ότι υπήρχαν πληροφορίες πως ο ύποπτος βρισκόταν στο Μπρούκλιν. Ο άνδρας αυτός είχε εργαστεί στην εταιρεία κατασκευής υλικών οικοδομών του Σαββόπουλος, American Iron Works. Η Λάνιερ δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στις δολοφονίες.

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν δέσει τα θύματα και τα είχαν κακοποιήσει προτού βάλουν φωτιά στο σπίτι. Συγκεκριμένα, η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι τρία από τα θύματα είχαν υποστεί ξυλοδαρμό ή επίθεση με μαχαίρι. Η Porsche του Σαββόπουλος, η οποία είχε κλαπεί, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη και καμμένη στην κομητεία Πρις Τζορτζ του Μέριλαντ, έξω από την Ουάσιγκτον.

Όπως έγραψε χθες η Washington Post, ο ύποπτος αναγνωρίστηκε χάρη στα ίχνη του DNA του που εντόπισαν οι αρχές στα υπολείμματα μίας πίτσας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο