Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ατζέντα της ημέρας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ (Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως), από σήμερα έως και την Κυριακή 31 Μαΐου. Οι performances παρουσιάζονται καθημερινά...

Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ (Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως), από σήμερα έως και την Κυριακή 31 Μαΐου. Οι performances παρουσιάζονται καθημερινά, σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα τεσσάρων ωρών από τις 8 έως τις 12 το βράδυ. Οι θεατές με το εισιτήριο των 4 ευρώ μπορούν να παρακολουθήσουν δύο performances της προτίμησής τους ανά ημέρα, βάσει διαθεσιμότητας θέσεων, καθώς και να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ακόμη τρεις συγκεκριμένες performances του Φεστιβάλ (ταινία μικρού μήκους, εικαστική εγκατάσταση και μουσικό live).

 

Νίκος Ξυδάκης

Μια μουσική αυτοβιογραφία μας παρουσιάζει από σήμερα ο Νίκος Ξυδάκης στο Μικρό Παλλάς. Τα κείμενα - σπαράγματα και τραγούδια της Σαπφούς ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Εμφανίζονται οι μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο) και Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο). Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 15 και 18 ευρώ.

 

Γαλλική κλασική μουσική

Σε μια συναυλία αφιερωμένη στη γαλλική μουσική μας καλεί το Εθνικό Ωδείο Άνω Πατησίων, απόψε, στις 6.30 μ.μ., στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συμμετέχουν οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Πατησίων. Καλλιτεχνικός διευθυντής: Γιώργος Παπαγιαννάκης. Είσοδος ελεύθερη.

 

Σόλο πιάνο

Έργα για σόλο πιάνο παρουσιάζει σήμερα στις 3 μ.μ. το Εθνικό Ωδείο Περιστερίου Πάρου. Συμμετέχουν: Κ. Μελετίου, Σ. Πήλιουρας, Χ. Γιάννου, Γ. Μαλτέζος, Χ. Μαυροειδής, Δ. Διαμαντοπούλου, Κ. Σιούτη, Σ. Ασημακοπούλου, Α. Μακούρινα, Μ. Τσισμαλίδη, Σ. Γαλατά, Α. Γιαννακού, H. Σαλταγιάννη, Λ. Μητροκώτσα, Α. Φραγκιαδάκη - Οσπέτση, Μ. Νούσια, Κ. Χαλιγιάννης, Ο. Τσοσκούνογλου, Μ. Χορομίδη, Μ. Τζόκα, Ρ. Σαινίδου, Δ. Σαλταγιάννη, Ο. Δέμης, Γ. Ιωαννίδης - Δεσποτέρης και Β. Γκιώνης. Καλλιτεχνικός διευθυντής: Χρύσανθος Μουζακίτης. Είσοδος ελεύθερη.

 

Ωραία κοιμωμένη

Η «Ωραία κοιμωμένη», ένα από τα διασημότερα μπαλέτα παγκοσμίως, με το Royal Moscow Ballet, από σήμερα και για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 16, 24, 32 και 40 ευρώ.

 

Πέπη Ρηγοπούλου

Στο ΣΤΕΚΙ+ (Σαλαμίνος 32, Μαρούσι) παρουσιάζεται απόψε, στις 8 μ.μ., το βιβλίο της Πέπης Ρηγοπούλου "Θάλαμος ανανήψεως". Θα μιλήσουν: Αίγλη Γκρέτσικου, φιλόλογος, Μπετίνα Ντάβου, καθηγήτρια Ψυχολογίας και η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Τζέννη Σκαρλάτου. Θα συντονίσει η Αγγελική Σκιαδοπούλου.

 

Ιστορικό συνέδριο

Νεότερα πορίσματα της έρευνας που πραγματοποιείται στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα και αφορούν όλες τις περιόδους της ελληνικής Ιστορίας, θα μας παρουσιάσει το ΛΣΤ' Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο, που ξεκινά απόψε, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το επίκαιρο θέμα των θρησκευτικών και πολιτισμικών αντιπαραθέσεων Ανατολής και Δύσης στον 21ο αιώνα.

 

Χρόνης Πεχλιβανίδης

Η έκθεση «Χρόνης Πεχλιβανίδης - Ένα ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού» από σήμερα στο οθωμανικό μνημείο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93, Θεσσαλονίκη). Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο