Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να βγούμε στον δρόμο για να... ανασάνουμε

Να βγουν στους δρόμους οι Έλληνες πολίτες καλεί ο Μανώλης Γλέζος με γραπτή δήλωσή του, που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ασφυξία!». «Μόνο αυτή η λέξη" -εξηγεί- "μπορεί να περιγράψει εκείνο που σαδιστικά κάνουν επί τέσσερις μήνες εις βάρος του λαού μας και της κυβέρνησής του οι περίφημοι Εταίροι...

Να βγουν στους δρόμους οι Έλληνες πολίτες καλεί ο Μανώλης Γλέζος με γραπτή δήλωσή του, που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ασφυξία!».

«Μόνο αυτή η λέξη" -εξηγεί- "μπορεί να περιγράψει εκείνο που σαδιστικά κάνουν επί τέσσερις μήνες εις βάρος του λαού μας και της κυβέρνησής του οι περίφημοι Εταίροι, υπό τις συνεχείς επιδοκιμασίες των εγχώριων συνεργατών τους. Σαν να έχουν περάσει μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι κάθε πολίτη της χώρας, από τη στιγμή που τόλμησε, ύψωσε το ανάστημά του και είπε: Φτάνει πια!».

Επιπλέον «καθημερινές λοιδορίες από τα κλιμάκια της εξουσίας, ύπουλες διαρροές, ψέματα ειπωμένα με τη βεβαιότητα πως του ψευδόμενου η φωνή είναι στο τέλος και η μόνη που θα ακουστεί, γιατί έχει την τύχη να είναι ισχυρός (αν και διαπλεκόμενος) Γερμανός, σεβάσμιος Λουξεμβουργιανός (χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να ζει σε φορολογικό παράδεισο), ευυπόληπτος Γάλλος (μολονότι ασπόνδυλος και αμνήμων), τυχάρπαστος (και απατεωνίσκος) Ολλανδός, αλλά ειδικός στο να προσπέφτει με χάρη στα πόδια των ισχυρών. Καμαρώστε Ευρώπη και Θεσμούς!».

«Λυπάμαι που αυτή την ώρα είμαι μακριά από την Ελλάδα», σημειώνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «αλλά πιο πολύ θα λυπηθώ αν δεν δω, από αύριο κιόλας, τον Λαό μας να βγαίνει στους δρόμους με όλη τη θυμωμένη του αξιοπρέπεια, με τη δίκαιη οργή του, που τη μεταπλάθει σε πολιτική πράξη απέναντι σ' αυτούς που σχεδιάζουν την εξόντωσή του. Χρωστάμε στις γενιές που έρχονται να βγούμε στον δρόμο, για να πούμε στους τοκογλύφους πως δεν έχουμε άλλο αίμα να δώσουμε. Να βγούμε στον δρόμο για να πούμε και στην κυβέρνησή μας πως είμαστε δίπλα της, αρκεί να μην κάνει βήμα πίσω.

Στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ., κάποιος, που η Ιστορία δεν κράτησε το όνομά του, έγραψε: «Όσο διατηρείται η μνήμη της ελευθερίας και απασχολεί τον υπόδουλο λαό, αυτός την αποζητά και προβάλλει αντίσταση. Όταν όμως υπερισχύσει το κακό και οι άνθρωποι δεν συζητούν πια πώς θα το βγάλουν από πάνω τους, αλλά πώς θα ζήσουν ευκολότερα μαζί του, τότε η καταστροφή είναι πλήρης'».

"Συνέλληνες, τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε σε όλους ότι διατηρούμε τη μνήμη της ελευθερίας, την ιδεολογία της αντίστασης» καταλήγει ο Μ. Γλέζος.

 

Ν. ΠΑΠ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο