Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην ποιότητα των νερών κολύμβησης: Τέταρτη η Ελλάδα στην Ευρώπη

Σε ποσοστό 95% τα νερά κολύμβησης των χωρών της Ευρώπης πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ποιότητας των υδάτων για το 2014, ενώ σε ποσοστό 83% χαρακτηρίζονται εξαιρετικής ποιότητας, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2013....

Σε ποσοστό 95% τα νερά κολύμβησης των χωρών της Ευρώπης πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ποιότητας των υδάτων για το 2014, ενώ σε ποσοστό 83% χαρακτηρίζονται εξαιρετικής ποιότητας, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2013.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κύπρος, Λουξεμβούργο και Μάλτα διαθέτουν νερά εξαιρετικής ποιότητας. Τέταρτη αναδεικνύεται η Ελλάδα με ποσοστό 96% και ακολουθούν η Κροατία (94%) και η Γερμανία (90%). Σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2% των περιοχών κολύμβησης δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις της οδηγίας για τα ύδατα κολύμβησης και χαρακτηρίζεται ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΠΕΝ, κατά το 2014 από τα 1540 σημεία δειγματοληψίας αξιολογήθηκαν τα 1.518 καθώς εξετάστηκαν για πρώτη φορά 22 νέα σημεία. Αυτά δεν αξιολογήθηκαν διότι απαιτείται η παρακολούθησή της να γίνεται επί τέσσερα συνεχή έτη. Η αξιολόγηση έδειξε ότι: 1.495 σημεία κατατάσσονται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», ενώ 23 σημεία χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας». Επίσης κανένα σημείο δεν χαρακτηρίζεται ούτε ως επαρκούς ποιότητας ούτε ως ανεπαρκούς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο