Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπάσκετ Λιγκ: Μπαίνει σε δράση ο "νόμος Κοντονή"

Τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου για την πάταξη της βίας είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, σε σχέση με όσα έγιναν στον αγώνα μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ για την προημιτελική φάση της Μπάσκετ Λιγκ...

Τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου για την πάταξη της βίας είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής,  σε σχέση με όσα έγιναν στον αγώνα μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ για την προημιτελική φάση της Μπάσκετ Λιγκ. Το παιχνίδι διακόπηκε για 15' μετά το τέλος της πρώτης περιόδου λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών των γηπεδούχων και χθες ζητήθηκαν από τον Στ. Κοντονή το φύλλο αγώνα του παιχνιδιού, οι εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., του παρατηρητή του ΕΣΑΚΕ και του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, καθώς και το βίντεο του αγώνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πόσο συντρέχει περίπτωση εφαρμογής διατάξεων του Ν. 4326/15 αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων για φαινόμενα βίας.

Από την πλευρά της η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη 'φιλοξενία' των διοικούντων τον Άρη, οι οποίοι δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία, ακόμη κι όταν η αποστολή της ΑΕΚ και οι παράγοντές της προπηλακίστηκαν στο σημείο της προσωρινής διακοπής του αγώνα. Η διοίκηση της ΑΕΚ, σεβόμενη τους θεσμούς, έθεσε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της και δεν κατέθεσε ένσταση, όπως θα μπορούσε, στη χθεσινή αναμέτρηση, προκειμένου να μην διασαλεύσει περαιτέρω την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, αλλά και επειδή από φιλοσοφία της δεν διεκδικεί αγώνες της στα χαρτιά.

Όλη η Ελλάδα είδε ότι όλα όσα συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ήταν προϊόν διατεταγμένης υπηρεσίας. Η ΑΕΚ δεν έχασε, γιατί μετά τη διακοπή αγώνας δεν έγινε. Όσο παιζόταν μπάσκετ, η ΑΕΚ κέρδιζε. Μετά τη διακοπή, αυτό που ήταν βασική προτεραιότητα για τους παίκτες μας ήταν η διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας. Όποιος γνωρίζει από αθλητισμό αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης. Ο Άρης κάλυψε για άλλη μια φορά τις αγωνιστικές και διοικητικές του αδυναμίες με τραμπουκισμούς, ύβρεις και γενικότερα με κλίμα τρομοκρατίας".

* Θα διεξαχθεί σήμερα (7.00 μ.μ.) στο ΣΕΦ ο πρώτος αγώνας των πλέι οφ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Κόροιβου Αμαλιάδας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο