Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε απορρίπτει Μητσοτάκης; Είσαι σωστός!

Για δες ποιος μιλάει (αν υποτεθεί ότι τα είπε ο ίδιος)! Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με κάποιες από τις πιο άθλιες πολιτικές εξελίξεις μεταπολεμικά, φέρεται να κάνει υποδείξεις για άσκηση «ρεάλ πολιτίκ» στον Αλέξη Τσίπρα. Ναι, ορθώς αντιληφθήκατε: πρόκειται για τον Κώστα Μητσοτάκη...

Του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Για δες ποιος μιλάει (αν υποτεθεί ότι τα είπε ο ίδιος)!

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με κάποιες από τις πιο άθλιες πολιτικές εξελίξεις μεταπολεμικά, φέρεται να κάνει υποδείξεις για άσκηση «ρεάλ πολιτίκ» στον Αλέξη Τσίπρα.

Ναι, ορθώς αντιληφθήκατε: πρόκειται για τον Κώστα Μητσοτάκη, που ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να... αποστατήσει από το κόμμα του.

«Η ευθύνη πέφτει εξ ολοκλήρου στους ώμους του Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται», διακήρυξε ο άνθρωπος που έβγαλε την Ελλάδα στα κεραμίδια το 1965, πρωτοστατώντας στην Αποστασία, δηλαδή στην εγκατάλειψη από βουλευτές της Ένωσης Κέντρου της εκλεγμένης κυβέρνησης και την ανάθεση της πρωθυπουργίας σε απίθανα άτομα, με τη στήριξη της ΕΡΕ, του κόμματος που είχε μαυρίσει ο λαός στις εκλογές του 1964.

Και συνέχισε: «Το επιχείρημα ότι (σ.σ.: ο Αλέξης Τσίπρας) δεσμεύεται από τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν είναι σοβαρό. Δεσμεύεται σε ό,τι αφορά τον ίδιο. Δεν δεσμεύεται όμως στο να υποχρεώσει να συμμορφωθούν με τις επιθυμίες του τα 18 ευρωπαϊκά Κοινοβούλια»!

Όταν δηλαδή σε εκλέγει ο ελληνικός λαός για να καθαρίσεις τον Σαρωνικό από τα λύματα κι εσύ κλείνεις την Ψυττάλεια για να πνιγεί η Αθήνα στα σκατά, δεν τρέχει τίποτα. Αρκεί να συμφωνούν τα 18 ευρωπαϊκά Κοινοβούλια!

 

Έργο σε σέπια

Τον Κώστα Μητσοτάκη μεταδικτατορικά τον ξαναγνωρίσαμε ως Κωνσταντίνο. Τι μανία κι αυτή, ο Βαγγέλης να γίνεται Ευάγγελος, ο Κούλης Κυριάκος και πάει λέγοντας. Έτσι νομίζουν ότι αποκτούν κύρος; Οι μπακαλόγατοι γίνονται παντοπώλαι!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτού αποφανθεί ο μπαμπάς, έσπευσε να μας γυρίσει στο 1965 δηλώνοντας ότι εάν στην ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία η κυβέρνηση χάσει πάνω από 13 βουλευτές, παύει να έχει τη... δεδηλωμένη. Δηλαδή, θα κάνουν πρόταση μομφής ή απλώς έρχεται ο σύγχρονος Νόβας, ασχέτως αν ούτε αυτός έχει τη δεδηλωμένη;

Τι ονειρεύονται οι σχεδιαστές μιας εκτροπής; Από ποια πόρτα του κήπου θα οδηγούν στο Παλάτι αυτούς τους 13, μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα της εθνικής σωτηρίας, για να ορκιστούν υπουργοί μιας κυβέρνησης τουρλού; Όμως, ο Κοκός μάς τελείωσε, το Παλάτι είναι Προεδρικό Μέγαρο και τα όνειρα πήραν χρώμα σέπιας. Και 151 γαλαζοπράσινοι και ποταμίσιοι δεν βγαίνουν με τίποτα για μιαν άλλη δεδηλωμένη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ονομάτισε και τους κατά την άποψή του υποψήφιους αποστάτες από τον ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε πως αν η Ελλάδα δεν γίνει ανταγωνιστική (δηλαδή, με πόσα εκατομμύρια ανέργους;), «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υποχρεωθεί να φύγει από την Ευρώπη».

Εγώ γιατί νόμιζα ότι οι φίλοι μας στην Ε.Ε. δεν μπορούν -θεσμικά- να μας διώξουν; Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο υποψήφιος ηγέτης της νεοδεξιάς.

Κι από κοντά η ουρά: «Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία, αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα», επιμένει κι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος...

 

Οι «εκλεκτοί» μας

Φυσικά, ο Μητσοτάκης Β' έχει και τα δίκια του. Όταν ο κάθε απίθανος και απίθανη, που έγιναν βουλευτές διότι ο κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε και στον πρόεδρό του, δηλώνει ότι δεν ψηφίζει συμφωνία που ξεφεύγει από τις "κόκκινες γραμμές", δεν δίνει πατήματα; Τους ζήτησε κανείς από την κυβέρνηση να το κάνουν ή από το Σκάι ή το Mega; Κάποιοι απ' αυτούς έχουν άποψη και για τις θαυματουργές ιδιότητες του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, κάποιοι άλλοι ή άλλες δεν μπορούν να ανεχθούν τη μη υπουργοποίησή τους και κάποιοι άλλοι ή άλλες αδυνατούν να συμμαζέψουν το εγώ τους.

Έτσι, βλέπουμε προβολή προσωπικών απόψεων που αντιτίθενται σε βασικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Η υιοθέτηση θέσεων άκριτων, ανιστόρητων και αντιεπιστημονικών δείχνει και μιαν υστέρηση ή πλήρη άγνοια -για να είμαι επιεικής- βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργών της κυβέρνησης συνεργασίας, ευτυχώς λίγων.

Επειδή, όμως, οι παλαιοπασοκικές μαγκιές κι οι πολιτικάντικες πρακτικές κοντεύουν να στείλουν στα κεραμίδια την οργανωμένη βάση, ας θυμηθούμε ότι, σύμφωνα με τον νόμο, αν προκύψουν εκλογές μέσα σε 18 μήνες από τις προηγούμενες, τότε τα ψηφοδέλτια τα καταρτίζει το κάθε κόμμα με λίστα.

Όσο για το κουτσομπολιό ότι κάποια αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει τις βαλίτσες της, μόνον ως ονείρωξη των Ευρωπαίων και ντόπιων εξωνημένων γραφίδων μπορεί να καταγραφεί. Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς τις... προσωπικότητες) είναι αριστερό κόμμα, οπότε η απόδοση του επιθέτου αριστερός σε μια τάση του είναι απλώς ανόητη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο