Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ρωσία κάλεσε την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS

Να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική) κάλεσε την Ελλάδα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος/αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στόρτσακ...

Να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική) κάλεσε την Ελλάδα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος/αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στόρτσακ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας για την πρόταση και τη δέσμευση για διεξοδική εξέτασή της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Μ. Μαξίμου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους ο Αλ. Τσίπρας τον ευχαρίστησε, εκφράζοντας του, παράλληλα, τη θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Σ. Στόρτσακ το ενδιαφέρον της Ελλάδας και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση. Την πρόταση αυτή, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει ο πρωθυπουργός διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS, στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

Νωρίτερα, ερωτηθείς εάν -δεδομένης και της πρόσφατης επίσκεψης στην Αθήνα του Αμερικανού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα- η επικείμενη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη είναι μήνυμα προς την Ουάσιγκτον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης τόνιζε ότι "σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μήνυμα στην Ουάσιγκτον". Ως προς αυτό επισήμανε ότι στο Οικονομικό Φόρουμ θα βρίσκονται και εκπρόσωποι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και από την Ασία.

Ο Γ. Σακελλαρίδης ως προς το ζήτημα του αγωγού υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις για να αποτελέσει η χώρα ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας και τη γεωπολιτική θέση της. Πρόσθεσε ότι "ακούσαμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του απεσταλμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ" και ότι "προφανώς και οι επαφές που έχουν γίνει για τον ίδιο λόγο και με τη ρωσική πλευρά συνεχίζονται και η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που θέλει να έχει και με τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες, θα επιλέξει τι ειναι προς το συμφέρον της χώρας και του λαού".

Ν. ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο