Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ποσόστωση στους 28 προτείνει η Ε.Ε. για τους πρόσφυγες, κατά Βρετανία και Ουγγαρία

http://www.flickr.com/photos/syriafreedom2/

Την πρόταση της Ε.Ε. για τη δικαιότερη ανακατανομή των προσφύγων μεταξύ των 28 χωρών-μελών στηρίζει η Γαλλία, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Το σχέδιο, το οποίο θα παρουσιασθεί την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει την εφαρμογή συστήματος ποσοστώσεων...

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δικαιότερη ανακατανομή των προσφύγων μεταξύ των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε. στηρίζει η Γαλλία, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Το σχέδιο, το οποίο θα παρουσιασθεί την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει την εφαρμογή συστήματος ποσοστώσεων ώστε να αμβλυνθεί το βάρος που φέρουν οι χώρες της νότιας Ευρώπης από την αυξημένη ροή των προσφύγων.

"Πηγή έμπνευσης αυτής της πρότασης ήταν εν μέρει προτάσεις που διατυπώθηκαν από τη Γαλλία. Είναι λογικό και πρέπει να υπάρξει ανακατανομή των αριθμών (των προσφύγων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής ροής, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, στηρίζουν επίσης την εφαρμογή συστήματος ποσοστώσεων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Ωστόσο, για να εγκριθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των 28 χωρών μελών της Ένωσης, πράγμα εξαιρετικά αβέβαιο.

Ήδη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι το σχέδιο δεν είναι αποδεκτό και ότι οι προσπάθειες της Ε.Ε. θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παρεμπόδιση της δράσης των διακινητών.

"Η Βρετανία έχει ένα υπερήφανο παρελθόν προσφοράς ασύλου σε όσους το χρειάζονται, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η εφαρμογή ενός υποχρεωτικού συστήματος μετεγκατάστασης είναι η απάντηση. Θα αντιταχθούμε σε οποιεσδήποτε προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή υποχρεωτικών ποσοστώσεων", προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν χαρακτήρισε "παρανοϊκή ιδέα" το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο