Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από προστάτης της ελευθεροτυπίας, ρατσιστής...

Πού είσαι νιότη που δείχνες πως θα γινόμουν άλλος... Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (από το 1985 ως το 2008) Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος πλέον από τη θέση του δημάρχου της πόλης Μπεζιέ, στην οποία εκλέχθηκε με τη στήριξη του Εθνικού Μετώπου...

Της Ελένης Τσερεζόλε

Πού είσαι νιότη που δείχνες πως θα γινόμουν άλλος... Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (από το 1985 ως το 2008) Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος πλέον από τη θέση του δημάρχου της πόλης Μπεζιέ, στην οποία εκλέχθηκε με τη στήριξη του Εθνικού Μετώπου, του οποίου δεν είναι μέλος, δεν παύει να προκαλεί με τις αποφάσεις του.

Αποφάσεις που σχετίζονται, για παράδειγμα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας σε παιδιά κάτω των 13 ετών χωρίς συνοδό την περίοδο των διακοπών και τα σαββατοκύριακα, τον εξοπλισμό της δημοτικής αστυνομίας, την απαγόρευση να στεγνώνουν γυναικεία εσώρουχα στα μπαλκόνια (!) κ.ά. Ωστόσο ακόμη και με τα δικά του δεδομένα, ο Μενάρ, ο οποίος στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2012 είχε γράψει λίβελο υπέρ του Λεπέν με τον εύγλωττο τίτλο «Ζήτω ο Λεπέν», αυτή την εβδομάδα έκανε άλλο ένα βήμα ακραίας συμπεριφοράς. Ανακοίνωσε το... φακέλωμα των παιδιών της πόλης του στη βάση της θρησκείας τους!

Το γεγονός προκάλεσε δικαστική έρευνα από την εισαγγελία της πόλης για «παράνομο φακέλωμα». Στο πλαίσιο της εισαγγελικής εντολής, η Δικαστική Αστυνομία του Μονπελιέ διεξήγαγε έρευνα στο δημαρχείο της πόλης ενώ ο Μενάρ, σε παράλληλη συνέντευξη Τύπου, τόνιζε ότι δεν υπάρχει κανένας φάκελος, καμία ψηφιακή καταχώριση στο δημαρχείο της Μπεζιέ. Και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη αυτών των στατιστικών», αλλά «κανείς δεν καταγράφει και θα καταγράψει ποτέ τα παιδιά στην Μπεζιέ». Αλλά επέμεινε: «Ναι, στην πόλη μας, συγγνώμη που το λέω, υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες».

Ο ίδιος τη Δευτέρα το βράδυ είχε προκαλέσει θύελλα, όταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι France 2, απαντώντας σε δημοσιογράφο σχετικά με ερώτημα χρήστη του Διαδικτύου για το πώς ο δήμαρχος είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι μικροί μουσουλμάνοι στην πόλη του ανέρχονται σε ποσοστό 64,6% (στη Γαλλία απαγορεύεται η απογραφή στη βάση θρησκείας ή εθνοτικής ένταξης), έλεγε: «Αυτοί οι αριθμοί είναι του δήμου μου». Και εξηγούσε ότι ο δήμαρχος γνωρίζει από τα ονόματα των παιδιών στις τάξεις τη θρησκεία των παιδιών. «Το να πει κανείς το αντίθετο, σημαίνει άρνηση του αυτονόητου» είπε, προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως δεν έχει το δικαίωμα απογραφής με βάση τη θρησκεία. «Αν σε λένε Μοχάμεντ, τότε αυτό σημαίνει...» είπε, χωρίς να τελειώσει τη φράση του λόγω των διαμαρτυριών των υπόλοιπων προσκεκλημένων της εκπομπής.

Βέβαια λίγα 24ωρα αργότερα, μπροστά στις αντιδράσεις και την εισαγγελική έρευνα, ο Μενάρ έκανε μεν πίσω, ωστόσο και μόνο η ανακίνηση του θέματος είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει υπέρ της διάδοσης των ιδεών του Εθνικού Μετώπου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις