Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο - “σκούπα” που καταρτίζει η κυβέρνηση με παρεμβάσεις από τη “λίστα Βαρουφάκη” μπαίνει αύριο στο τραπέζι του Brussels Group. Στόχος, να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει χαλάρωση της πιστωτικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι εταίροι.

Το πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" που καταρτίζει η κυβέρνηση με παρεμβάσεις από τη "λίστα Βαρουφάκη" μπαίνει αύριο στο τραπέζι του Brussels Group. Στόχος, να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει χαλάρωση της πιστωτικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι εταίροι.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση της "πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης", χθες στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της "λίστας Βαρουφάκη". Δεν θα περιληφθούν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα "κόκκινα" δάνεια. Παράλληλα, οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς, θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα. Εξάλλου, ο ίδιος διέψευσε εκ νέου τη φημολογία για δήθεν επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα συζητηθεί στο Brussels Group.

 

Δείτε όλα τα σχόλια