Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Κ. Μίχαλος: Υπήρχαν πολιτικά εμπόδια στο παρελθόν, η επίσκεψη Τσίπρα αλλάζει το κλίμα στην επιχειρηματικότητα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μίχαλος: Υπήρχαν πολιτικά εμπόδια στο παρελθόν, η επίσκεψη Τσίπρα αλλάζει το κλίμα στην επιχειρηματικότητα (Video)

Ένα διαφορετικό κλίμα για την επιχειρηματικότητα δημιουργείται μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία και τις λύσεις που δρομολογούνται, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, καθώς ξεπερνιούνται τα πολιτικά εμπόδια.https://www.youtube.com/embed/Zx5FpDRb64s

«Μπορεί να υπήρχε μία σταθερή σχέση μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών, αλλά υπήρχαν πολιτικά εμπόδια διότι όποτε υπήρχαν στιγμές έντασης μεταξύ των δύο χωρών σε πολιτικό επίπεδο, υπήρχαν αντίποινα και τιμωρητικά μέτρα, όπως δασμοί» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο Κ. Μίχαλος, η κατάργηση των δασμών και της διπλής φορολόγησης, καθώς και τα θέματα των εμπορικών σημάτων, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των πρωθυπουργών και της πολυπληθούς αποστολής. «Από τη στιγμή που δρομολογούνται λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, δημιουργείται ένα διαφορετικό κλίμα για την επιχειρηματικότητα» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπενθύμισε ότι η γείτονα χώρα χρησιμοποιούσε τον όρο «Μακεδονία» στα προϊόντα του τα τελευταία 27 χρόνια, με την Ελλάδα να μην έχει καν τη δυνατότητα να καταθέσει διάβημα διαμαρτυρίας καθώς 149 χώρες την αναγνώριζαν ως «Μακεδονία»,

Παράλληλα ανέφερε ότι όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη κατοχυρώσει το σήμα τους ως «Μακεδονία »σε ελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δεν διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει προστασία για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Προέχει να υπάρχει κατοχύρωση των σημάτων που δεν έχουν κατοχυρωθεί ακόμα» σημείωσε ο Κ. Μίχαλος και τόνισε ότι υπάρχει επιχορήγηση μέχρι 10.000 ευρώ για την κατοχύρωση του σήματος.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL