Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eνίσχυση της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου στην Καλαμπάκα

Το πρώτο πόρισμα της πενταμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί από το ΥΠΕΝ με αντικείμενο τη σύνταξη έκθεσης που θα αφορά τη βιώσιμη λειτουργία της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου της Καλαμπάκας απασχόλησε...

Το πρώτο πόρισμα της πενταμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί από το ΥΠΕΝ με αντικείμενο τη σύνταξη έκθεσης που θα αφορά τη βιώσιμη λειτουργία της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου της Καλαμπάκας απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Σ. Φάμελλου και του υφυπουργού Γ. Δημαρά.

Το μοντέλο λειτουργίας που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επικεντρώνεται στα εξής:

* Τη λειτουργία τμημάτων της βιομηχανίας για παραγωγή ξυλοκατασκευών, όπως ξύλινα κιόσκια, ξύλινα σπίτια - λυόμενες κατασκευές, ξύλινα παγκάκια, ξύλινες φωλιές πτηνών κ.ά.

* Τη λειτουργία δασικού μουσείου και τη λειτουργία εκθετηρίου ξύλινων μικροαντικειμένων, αναμνηστικών και ειδών δώρων για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Επιπροσθέτως προτάθηκε από την αξιοποίηση των υπολειμμάτων ξυλείας η παραγωγή ενέργειας και η σύνδεση με το τουριστικό προϊόν της περιοχής, όπως και η απενεργοποίηση του πριονιστηρίου ξυλείας μέσα στη βιομηχανία για τη μη επιβάρυνση του αστικού ιστού.

Όσον αφορά την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, ο Σ. Φάμελλος δεσμεύτηκε ότι το ΥΠΕΝ θα συμβάλει για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ώστε η λειτουργία του εργοστασίου να μην έρχεται σε αντίθεση με τις χρήσεις γης του ισχύοντος ΓΠΣ, "στη νομιμοποίηση των κτηρίων και στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας, στη σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών δελτίων και στην ένταξη σε χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού των μηχανημάτων και του εξοπλισμού".

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Τρικάλων Π. Δριτσέλη, Σ. Παπαδόπουλος και Χρ. Σιμορέλης, ο δήμαρχος Μετεώρων Χρ. Σινάνης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ν. Ντίτορας, ο γενικός διευθυντής Δασών Δ. Βακάλης, ο δασάρχης Καλαμπάκας κ.ά.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο