Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα άνοδος του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ

Διψήφιο ποσοστό αύξησης προκρατήσεων από Αμερικανούς για το 2019

Με διψήφια αύξηση ξεκίνησαν για το 2019 οι προκρατήσεις στα ταξίδια των Αμερικανών στην Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την άνοδο του τουριστικού ρεύματος του 2018 με αύξηση άνω του 25% των συνολικών αφίξεων από ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2018, που ξεπέρασαν τους 1,2 εκατ. επισκέπτες, και της μεγαλύτερης του 10% αύξησης που καταγράφηκε στις απευθείας αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, η Ελλάδα προβάλλεται δυναμικά και το 2019 στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής που υλοποιεί ο ΕΟΤ στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ συμμετείχε ως αργυρός χορηγός στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της βόρειας Αμερικής Νew York Times Travel Show 2019 στη Νέα Υόρκη (25-27 Ιανουαρίου), με περίπτερο σε προνομιακή θέση και με ειδικές προωθητικές ενέργειες μέσω της έκθεσης.

Όπως τονίζεται, η παρουσία του ΕΟΤ στην έκθεση "πλαισιώθηκε και από διαφημιστική προβολή της χώρας μας στην καταξιωμένη εφημερίδα ‘New York Times’ και στο υψηλής αναγνωσιμότητας περιοδικό ‘New York Times Magazine’". Συνεκθέτες του ΕΟΤ στο περίπτερο της Ελλάδας ήταν φέτος οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι Δήμοι Ύδρας και Καβάλας και τουριστικές επιχειρήσεις.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ., Χαράλαμπος Καρίμαλης, που μαζί με τους εκπροσώπους άλλων οργανισμών από χώρες χορηγούς του θεσμού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του ΝΥΤ Travel Show 2019, όπως και στην τελετή λήξης των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προς τιμήν της έκθεσης.

Στο ελληνικό περίπτερο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και χορευτικό πρόγραμμα από το Greek American Folklore Society.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια