Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες σε Philoxenia-Hotelia
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες σε Philoxenia-Hotelia

«Ως μια μεγάλη επικοινωνιακή πλατφόρμα στον χώρο του τουρισμού καταξιώνεται η διεθνής έκθεση Philoxenia» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Άλλωστε, όπως έδειξαν τα στοιχεία, το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη φετινή διοργάνωση των δύο εκθέσεων σημειώθηκε ανατροπή του μείγματος των επισκεπτών, με τους επαγγελματίες που έδωσαν το «παρών» τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να αυξάνονται σημαντικά. «Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 4.000 "ραντεβού" μεταξύ των εκθετών και μεγάλων τουριστικών "παικτών" από 36 αγορές-στόχους για την Ελλάδα, τα οποία προλείαναν το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες» σημειώνεται.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού της Philoxenia «Ασιατικός Τουρισμός: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως Ευρωπαϊκή πύλη», στο οποίο κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές ανέπτυξαν τις προοπτικές των ασιατικών τουριστικών ροών για την Ελλάδα, και το οποίο παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα.

«Την ίδια ώρα εντυπωσίασαν το κοινό οι θεματικές ενότητες της Hotelia, με τον κόσμο να συρρέει τόσο στο DPOINT SPACES, όπου παρουσιάστηκαν το SPA concept και το LOBBY concept, όσο και στο All About Café της Hotelia, όπου περί τα 3.000 άτομα παρακολούθησαν τα εξειδικευμένα σεμινάρια για τον καφέ αλλά και στο All About Gastronomy. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες και για το Green Zero Hotel "Reloaded", το πρώτο modular οικολογικό bungalow» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εκθέτες στη Philoxenia ήταν 400 (άμεσοι και έμμεσοι) από 18 χώρες, ενώ στην Hotelia 200 (άμεσοι και έμμεσοι). Έντονη ήταν η ξένη παρουσία σε αμφότερες τις διοργανώσεις, με άμεσες συμμετοχές από χώρες όπως η Τουρκία –για πρώτη φορά ήρθαν αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σάρκιοϊ- η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Επίσης στο τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» βρέθηκαν περίπου 180 ξένοι μεμονωμένοι hosted buyers, ενώ άλλοι 125 συμμετείχαν ως ομαδική αποστολή από Βουλγαρία, Αλβανία και ΠΓΔΜ.

Οι εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ και των μεγάλων φορέων του τουρισμού (ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ και ΞΕΕ), ενώ «πέταξαν» και φέτος με την Qatar Airways, επίσημο αερομεταφορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL