Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Στον Άγιο Νικόλαο / Η TUI επενδύει 408 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο στην Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον Άγιο Νικόλαο / Η TUI επενδύει 408 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο στην Κρήτη

Σε ξενοδοχειακή επένδυση ύψους 408 εκατ. ευρώ στην Κρήτη προχωρά ο όμιλος της TUI. Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), που συνεδρίασε χθες υπό τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενέκρινε ομόφωνα, κατόπιν αξιολόγησης και εισηγήσεως από την Enterprise Greece, την ένταξη στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων της άμεσης επένδυσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα, spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας στον Άγιο Νικόλαο.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Το επενδυτικό αυτό έργο κατά τη φάση λειτουργίας του εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας οκτάμηνης απασχόλησης. Παράλληλα ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην περιοχή (χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας) και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων.

"Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, Robinson και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε δήλωσή της ανέφερε: "Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του τουρισμού μας όλα τα επόμενα χρόνια και ενθαρρύνουμε νέες επενδύσεις που ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν. Η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός εταίρος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφαση του ηγετικού τουριστικού ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση με την κατασκευή του νέου Robinson Club στην Ιεράπετρα Κρήτης. Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την TUI".

ΘΑΝ. ΠΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL