Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Εποχές... Παπαθεμελή ζει η Μύκονος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εποχές... Παπαθεμελή ζει η Μύκονος

Αναστάτωση και σύγχυση επικρατεί ανάμεσα στους επιχειρηματίες του... ανεξάρτητου κρατιδίου της Μυκόνου, που έρχονται αντιμέτωποι με αντικρουόμενες και αναντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις και διατάξεις σχετικά με το ωράριο των νυχτερινών κέντρων.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία του νησιού απαιτεί το κλείσιμο των καταστημάτων με βάση αστυνομική διάταξη του 1996, που ισχύει μέχρι και σήμερα, η οποία ορίζει ότι τα μουσικά όργανα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τη θερινή περίοδο μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στα κέντρα κλειστού χώρου και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στα κέντρα ανοιχτού χώρου.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, βρίσκεται σε ισχύ και η υπουργική Απόφαση 101 του 2009, επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να βρίσκονται σε σύγχυση και να απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα, ακόμα και σφράγισμα των καταστημάτων, αν διαπιστωθεί τρεις φορές η παράβαση.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιχειρηματίες αλλά και ο δήμαρχος του νησιού έστειλαν επιστολή στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού και Εσωτερικών ζητώντας να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Στην επιστολή ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο στο νησί μας, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και προορισμό διασκέδασης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατά τη θερινή περίοδο και με έσοδα που ενισχύουν την εθνική οικονομία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, οι επιχειρηματίες να εγκλωβίζονται στη δίνη του νόμου και να καθίστανται υπόλογοι διότι η χρήση της μουσικής στα καταστήματά τους πέραν της 3.00 πρωινής έχει ως αποτέλεσμα την ποινική τους παράβαση» και συνεχίζει: «Συγχρόνως, έρχονται αντιμέτωποι με τη διοικητική ποινή σφραγίσεως του καταστήματός τους από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα όταν εντός έτους παραβιάσουν συνολικά τρεις (3) φορές το ωράριο χρήσης της μουσικής με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τόσο των ίδιων των ιδιοκτητών των καταστημάτων όσο και των εργαζομένων και των προμηθευτών τους. Ωσαύτως, δημιουργείται αρνητική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους παγκοσμίως, με την ύπαρξη σφραγισμένων καταστημάτων λόγω παραβίασης του ωραρίου μουσικής, όπως συνέβη στο παρελθόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL