Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Για αναδιοργάνωση της ΛΑΡΚΟ δεσμεύτηκε ο Γ. Σταθάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για αναδιοργάνωση της ΛΑΡΚΟ δεσμεύτηκε ο Γ. Σταθάκης

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για αναδιοργάνωση της ΛΑΡΚΟ και ένταξή της στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του στο μεταλλουργικό εργοστάσιο της Λάρυμνας και στο μεταλλείο του Αγίου Ιωάννη.
 
Ο υπουργός συναντήθηκε με τα σωματεία των εργαζομένων και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ με στόχο την αναζήτηση λύσης στα χρόνια προβλήματα της εταιρείας, τα οποία όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, το τελευταίο διάστημα επιδεινώθηκαν, εξαιτίας της παρατεταμένης πτωτικής πορεία των διεθνών τιμών του σιδηρονικελίου, που παράγει η εταιρεία.
 
Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων που έχουν ήδη αναληφθεί, όπως η ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ, ενώ αναγνώρισε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, όπως η προσφυγή σε βάρος της ΛΑΡΚΟ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που συνεπάγεται αδυναμία δανεισμού και άρα αδυναμία υλοποίησης επενδύσεων.
 
Έκανε λόγο για «μία δύσκολη εξίσωση που καλούμαστε να λύσουμε από κοινού», η οποία είναι το αποτέλεσμα «σειράς προβλημάτων που έχουμε κληρονομήσει», καθώς «παραλάβαμε τη ΛΑΡΚΟ με ένα σχέδιο τριχοτόμησης και ιδιωτικοποίησης».
 
Στις συναντήσεις συζητήθηκε επίσης η ανάγκη εφαρμογής ενός βραχυπρόθεσμου προγράμματος, που θα δίνει απαντήσεις στα τρέχοντα ζητήματα ρευστότητας της εταιρείας, αλλά και ενός στρατηγικού σχεδίου, για την αναδιοργάνωση και ισχυροποίησή της. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε τέλος πεπεισμένος ότι η διοίκηση, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, θα καταφέρουν να βρουν τις λύσεις και υπογράμμισε ότι δεν θα παρθεί κάποια απόφαση χωρίς να προηγηθεί διάλογος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL