Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΑΔΜΗΕ: Το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής θα αντεπεξέλθει πλήρως, ενόψει καύσωνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΜΗΕ: Το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής θα αντεπεξέλθει πλήρως, ενόψει καύσωνα

Τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας θα αντεπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες του επερχόμενου καύσωνα τροφοδοτώντας αδιάλειπτα και αξιόπιστα τα φορτία έδωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), λαμβάνοντας υπόψη την διαθεσιμότητα των μονάδων παραγωγής, καυσίμων -ιδίως φυσικού αερίου- των διασυνδέσεων και την κατάσταση του συστήματος μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, Μ. Μανουσάκη, στη βάση αυτή και σχετικά με τα αναμενόμενα μετεωρολογικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, από τις εκπονηθείσες αναλύσεις προκύπτει ότι τα υψηλότερα φορτία που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει το Σύστημα Μεταφοράς (κατά μέγιστο έως 9.500 MW) αναμένονται κατά την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 και 30 Ιουνίου, αντίστοιχα).

Όπως επισήμανε ο ΑΔΜΗΕ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προετοιμάζοντας σχέδια άμυνας (defense plans) σε περιόδους κατά τις οποίες αναμένεται εμφάνιση υψηλών φορτίων λόγω ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών, όπως ο καύσωνας αυτής της εβδομάδας.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι από τον ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΕΝ, ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΔΗΕ) εκπονούνται αντίστοιχες διαδικασίες και αναλύσεις με στόχο την ασφαλή και αξιόπιστη κάλυψη των φορτίων για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία, συνήθως, εμφανίζονται αυξημένα φορτία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL