Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Πρόγραμμα προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόγραμμα προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού

Δέκα νέοι δικαιούχοι εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών, μετά από σχετικές αποφάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Τα πρόγραμμα αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 4.800.000 ευρώ για την διετία 2017-2018, αφορά δράσεις προώθησης ελληνικών οίνων ποιότητας σε ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ελβετία, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ν. Κορέα και Ιαπωνία. Εντάσσονται, δε, στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών, συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 16.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 12.800.000 ευρώ αφορούν δημόσια δαπάνη (κοινοτική και εθνική συμμετοχή) και τα υπόλοιπα, ιδία συμμετοχή των δικαιούχων.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη συμμετοχή σε εκθέσεις διεθνούς σημασίας και αναγνωρισιμότητας, στην πραγματοποίηση γευσιγνωσιών και παρουσιάσεων των ελληνικών οίνων σε επαγγελματίες και καταναλωτές, σε επιχειρηματικά ταξίδια αγοραστών στην Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση για τα ελληνικά αμπελοτόπια και την διαδικασία παραγωγής οίνου και τέλος στην ενημερωτική εκστρατεία με καταχωρήσεις στον έντυπο και παρουσιάσεις στον ηλεκτρονικό τύπο για τους ελληνικούς οίνους ποιότητας.

«Σε κάθε περίπτωση, οι προωθητικές αυτές ενέργειες που ενισχύονται από το υπουργείο έχουν στόχο την αύξηση τόσο σε όγκο όσο και σε αξία των εξαγωγών μας στις χώρες-στόχους, αλλά και την επανατοποθέτηση των ελληνικών οίνων σε υψηλότερα τμήματα των αγορών», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται μια από τις πολιτικές του υπουργείου που είναι να αποκτήσει το ελληνικό κρασί υψηλότερη προστιθέμενη αξία, γεγονός που θα είναι προς όφελος τόσο του Έλληνα αμπελοκαλλιεργητή και οινοποιού όσο και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL