Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στρατηγική επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Χίο

Στην περιοχή του παλιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου θα ανεγερθεί πολυτελές τουριστικό συγκρότημα μετά το πράσινο φως που έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Η επένδυση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, την οποία θα κάνει η Κεραμεία Ξενοδοχειακή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία...

Στην περιοχή του παλιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου θα ανεγερθεί πολυτελές τουριστικό συγκρότημα μετά το πράσινο φως που έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η επένδυση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, την οποία θα κάνει η Κεραμεία Ξενοδοχειακή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία θα υπαχθεί στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του νόμου περί fast track (Ν. 3894/2010). Σύμφωνα με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, προβλέπεται να κατασκευαστεί υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων 280 κλινών, συγκρότημα επιπλωμένων δωματίων 5 αστέρων 75 κλινών, δύο συγκροτήματα επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων 205 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακό κέντρο, μουσείο και επιμορφωτικό ινστιτούτο, παλαιοντολογικό θεματικό πάρκο, μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, καθώς και όλες οι υποδομές και βοηθητικές εγκαταστάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος.

Η επένδυση θα έχει θετικές επιπτώσεις στην εθνική και τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς ο επενδυτής έχει δεσμευτεί για την ανάθεση των κατασκευαστικών εργασιών σε τοπικές εταιρείες και επαγγελματίες, για την πλήρωση τουλάχιστον του 20% των θέσεων εργασίας για τη λειτουργία της επιχείρησης από την τοπική κοινωνία, όπως και για τη χρήση τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής και του χώρου του παλαιού κεραμοποιείου.

Επιπλέον έχει δεσμευτεί για τη θέσπιση δύο υποτροφιών σε αριστούχους ελληνικών πανεπιστημίων, την προσφορά πρακτικής άσκησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για νέους έως 25 ετών και τη συνεισφορά στο λειτουργικό κόστος με 50.000 ετησίως για όσο χρόνο διαρκεί η επένδυση ενός κοινωφελούς ιδρύματος του Δήμου Χίου.

Το έργο χαρακτηρίζεται επιχειρηματικά βιώσιμο και δεν αντιμετωπίζει χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές ενστάσεις.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις