Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέμπτη στο "Τιτάνια": Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στη διάλυση της ΔΕΗ

Στη συγκρότηση ενός “παλλαϊκού μετώπου για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ” καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο άμεσο στόχο να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας”.

Στη συγκρότηση ενός "παλλαϊκού μετώπου για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ" καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο άμεσο στόχο να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, με τίτλο "Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας".

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 17:00, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ "κοινωνικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, συλλογικότητες, πολιτικές δυνάμεις, βουλευτές, με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες".

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Χρυσής Αυγής, κόμματα εξωκοινοβουλευτικά, όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς και τα κόμματα και τις πολιτικές κινήσεις που στήριξαν την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα στην Κομισιόν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι "η λαϊκή κινητοποίηση να αποτρέψει τη ψήφιση και την υλοποίηση ενός εγκλήματος σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εθνικής οικονομίας".

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης της Κ.Ε. για το πλατύ μέτωπο, ενώ θα ακολουθήσουν και ανάλογες πρωτοβουλίες, όσον αφορά τις παραλίες και το ασφαλιστικό.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Αυγής».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις