Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Βαρβιτσιώτης: "Ακριβό σπορ" να μένεις στα Κύθηρα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαρβιτσιώτης: "Ακριβό σπορ" να μένεις στα Κύθηρα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

Προς κατάργηση οδεύει η γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλλι , μετά από απόφαση που φαίνεται να δρομολογείται στο υπουργείο ναυτιλίας.

Απόφαση, που όπως κατήγγειλε ο Θ. Δρίτσας μιλώντας χθές στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο", θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής ύψους 1.5 εκ. ευρώ στην εταιρεία "LANE"  καθώς επίσης και την άρση της υποχρέωσης, βάσει σύμβασης με ισχύ έως το 2016,  να δρομολογήσει μέσα στο 2014 πλοίο νεότερης κατασκευής. Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα δύο αυτά σημεία αποτελούσαν αιτήματα της εταιρείας που το υπουργείο εξυπηρετεί, και με το παραπάνω, καταργώντας τη γραμμή.

Τους φόβους των κατοίκων ενίσχυσε η τοποθέτηση  του Μ. Βαρβιτσιώτη το σάββατο στη Βουλή ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τη νησιωτική πολιτική, αφού τόνισε πως πρόκειται για γραμμή με το υψηλότερο κόστος επιδότησης, χαρακτήρισε "ακριβό σπορ" τη σύνδεση Κυθήρων - Πειραιά τονίζοντας πως "στόχος μας είναι να υπάρχει καλύτερη συγκοινωνία, αλλά όχι με τον Πειραιά". Το επικρατέστερο σενάριο είναι η ενίσχυση της ακτοπλοικής σύνδεσης με τη Λακωνία, παρά το γεγονός ότι διοικητικό κέντρο παραμένει ο Πειραιάς.

Εντείνονται οι αντιδράσεις

Μεγάλη λαική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Εκκλησία της Μυρτιδιώτισας στα Κύθηρα με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κυθήρων, Σεραφείμ. Το παρών έδωσαν  πολίτες, φορείς, σωματεία,  σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καθώς και ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και η  Ελένη Σταματάκη μέλος της ΚΠΕ.  Η συνέλευση κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα , βασισμένο σε επτά σημεία που παρουσίασε ο Μητροπολίτης, στο οποίο ζητούν την τήρηση της σύμβασης και τη διατήρηση της ακτοπλοικής σύνδεσης.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι των Αντικυθήρων έχουν ήδη αποστείλλει εξώδικο προς τον Α. Σαμαρά και το Μ. Βαρβιτσιώτη για τη μεθόδευση κατάργησης της σύμβασης με  αίτημα, μάλιστα,  της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL