Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Γ.Καββαθάς: Η αγορά έχει μηδενίσει - Τραγικός ο κύκλος εργασιών (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Καββαθάς: Η αγορά έχει μηδενίσει - Τραγικός ο κύκλος εργασιών (Ηχητικό)

Ουσιαστικά ανύπαρκτη είναι η χρηματοδότηση των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδα (ΓΣΕΒΕΕ), ο οποίος εξήγησε ότι οι τράπεζες λειτουργούν με τα δικά τους δεδομένα που ζητούν εγγυήσεις που φτάνουν στο 50% του δανείου.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/836926030&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο κ. Καββαθάς εξήγησε ότι στην μετακορονοϊό εποχή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ρευστότητα για τις περισσότερες επιχειρήσεις γι’ αυτό και ο ίδιος έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλή να συνεδριάσουν οι δύο αρμόδιες επιτροπές του κοινοβουλίου με θέμα τη συμπεριφορά των τραπεζών στους πληττόμενους επιχειρηματίες.

Ο κ. Καββαθάς εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις οδηγούνται στην μερική, στην εκ περιτροπής απασχόληση με κόστος πλήρους απασχόλησης και σημείωσε χαρακτηριστικά «αυτό είναι τρελό» και το πρόγραμμα «SURE» όπως το γνωρίζουν μέχρι στιγμής δεν δίνει κανένα ουσιαστικό κίνητρο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξήγησε ότι οι επιπτώσεις εφαρμογής αυτών των μέτρων που δεν έχουν προσαρμοστεί για τις ανάγκες των επιχειρήσεων στον κλάδο τους, θα έχει επιπτώσεις δηλαδή 250.000 ανέργους αν μια στις επτά επιχειρήσεις κλείσει. Μάλιστα σημείωσε πως το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν δε σημαίνει ότι έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά.

Εξήγησε μάλιστα ότι φορολογικές υποχρεώσεις και τρέχουσες οφειλές είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να πληρωθούν καθώς «ο κύκλος εργασιών είναι να αποκαρδιώνεται κάποιος, είναι τραγικό».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL