Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: Εμπροσθοβαρή μέτρα για να μην κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: Εμπροσθοβαρή μέτρα για να μην κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα (Ηχητικό)

Το 30% της εστίασης και μεγάλο ποσοστό σχετιζόμενων επιχειρήσεων δεν θα ανοίξει χωρίς κεφάλαιο κίνησης και με το φόβο στιγματισμού από κρούσμα, χάθηκαν 80.000 θέσεις τον Μάρτιο και δεν ξέρουμε πόσες ακόμη τον Απρίλιο, ή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ή μετά θα... κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Εκτός της πανδημίας, πρέπει να αντέξουμε οικονομικά, να αντέξει ο κόσμος την πίεση. Δύο είναι οι επιλογές, είτε ανοίγεις την οικονομία για να έχουν δουλειά εργαζόμενοι και επιχειρήσεις είτε τους προστατεύεις, είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, θυμίζοντας ότι οι μικρομεσαίοι είναι το 99,2%, με το 60% να είναι αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι του εαυτού τους, πρέπει να στηριχθούν και αυτοί.

Η πρόβλεψη με αυτή την κατάσταση είναι ότι μία επιχείρηση στις επτά δεν θα ανοίξει καθόλου και στην εστίαση ειδικά δεν θα ανοίξει το 30%, όπως τόνισε και οι λόγοι είναι προφανείς: δεν έχουν κεφάλαια κίνησης, φοβούνται το άγνωστο, κινδυνεύουν να στιγματιστούν από κρούσμα και να κλείσουν 15 ημέρες. Την ίδια ώρα, το 30% του ελληνικού ΑΕΠ είναι από τον τουρισμό και η μείωση της κίνησης επηρεάζει τόσο την εστίαση όσο και πολλές άλλες συνεργαζόμενες με την εστίαση επιχειρήσεις.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/820895866&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Τη στιγμή που ο κόσμος συνωστίζεται σε πλατείες, παραλίες και πλαζ, αναρωτήθηκε, ποιος είναι ο λόγος που δεν ανοίγει η εστίαση όπου υπάρχει μεγαλύτερη προστασία με τα 2 μ. απόσταση που μπορούν να τηρούνται;

Η καθυστέρηση έχει τρομερές επιπτώσεις, συνέχισε, ήδη το Μάρτιο είχαμε 42.000 απολύσεις που στην ουσία είναι 80.000 μαζί με τις προσλήψεις που δεν έγιναν, ενώ δεν ξέρουμε ακόμη τα αποτελέσματα για τον Απρίλιο. Αλλά ή θα παρθούν γρήγορα μέτρα ή σε ένα χρόνο θα μιλάμε για καταστροφή μεγαλύτερη των τριών μνημονίων στην οικονομία. Όλα αυτά αναλύσαμε στο ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη.

Ή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα στηρίζοντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους ή θα... κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα λέμε πώς προέκυψαν τα λουκέτα ενώ είναι προβλέψιμο γεγονός.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL