Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Φωτόπουλος: Τα ψέματα για τη ΔΕΗ στην ατελείωτη λίστα της Ν.Δ.

Στα διαχρονικά... ψέματα του υπουργού ΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη αναφέρεται ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, ιδιαίτερα σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ, που διαστρεβλώνονται συστηματικά και κατά βούληση από τη Ν.Δ

. Χαρακτηρίζει δε τον υπουργό “πρωτεργάτη, ενορχηστρωτή και μετρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» από το «κόμμα της εξυπηρέτησης συμφερόντων, που προετοιμάζει με τον νόμο που ψηφίζεται εν κρυπτώ και παραβύστω το έδαφος για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ”...

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργού, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2019 της ΔΕΗ, που στην ουσία έλεγε ότι για ζημιές 1,6 δισ. ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και “ευτυχώς που ήρθε αυτός και με τα μέτρα που πήρε (αποφεύγοντας να αναφέρει ποια ήταν αυτά) την έσωσε”, αν και γνωρίζει πως και το ύψος των ζημιών είναι μέγεθος καθαρά λογιστικό, που δεν απεικονίζει την πραγματική κατάσταση της επιχείρησης, αλλά και ότι αυτές προέκυψαν μετά την επανεκτίμηση και απομείωση της αξίας των παγίων, και παρά ταύτα επέλεξε να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

Το ίδιο έκανε και για τα αποτελέσματα του 2018, επισημαίνει μιλώντας για ζημιές 900 εκατ., ενώ τελικά μετά τις αποσβέσεις και προ φόρων ήταν 347 εκατ. -λόγω κατά βάση εξωγενών παραγόντων (π.χ. κόστος CO2).

Θυμίζει εκείνους που έλεγαν ότι δεν θα αυξήσουν τα τιμολόγια ούτε σεντ και πήραν 500 εκατ. από τις τσέπες των καταναλωτών, ενώ 11 χρόνια πριν, όταν ξεπούλαγε την Ολυμπιακή, ο Κ. Χατζηδάκης υποσχόταν ότι με τα λεφτά που θα εξοικονομούσε θα έφτιαχνε ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο κάθε μήνα... “Πόσα νοσοκομεία και σχολεία χτίσατε; Κανένα. Απεναντίας η ιδιωτικοποίησή σας μας στοιχίζει πάνω από 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο!” καταλήγει.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο