Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς

Στην υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από εργαζόμενους και επιβατικό κοινό στα Μέσα Μεταφοράς, στην υιοθέτηση μέτρων ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς, καθώς και στην πύκνωση της συχνότητας των δρομολογίων τις ώρες αιχμής, με παράλληλη αραίωση τις ενδιάμεσες ώρες, προχωρά μεταξύ άλλων το υπ. Μεταφορών, στο πλαίσιο των μέτρων μετάβασης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη, οι χρήστες των ΜΜΜ καλούνται να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς και η χρήση των ΜΜΜ να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας.

Καθώς η επιλογή της διαχείρισης της κίνησης με τα μέσα μεταφοράς, μέσω μεγάλης αύξησης της προσφοράς, έτσι ώστε να κυκλοφορεί πολύ μεγάλος αριθμός συρμών και λεωφορείων, με στόχο τη μείωση του συνωστισμού και τη διατήρηση αποστάσεων, δεν υφίσταται, η μόνη δυνατή διαχείριση, σύμφωνα με το υπ. Μεταφορών, είναι αυτή της ζήτησης, η οποία πρέπει να περιοριστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό και να απλωθεί μέσα στον χρόνο, για τις ώρες αιχμής.

Επιπλέον, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η πύκνωση στο μέτρο του δυνατού των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη μείωση των συχνοτήτων διέλευσης στα ενδιάμεσα διαστήματα. Ειδικότερα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Συχνότητα δρομολογίων

Τα δρομολόγια από 4 Μαΐου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνονται ως εξής:

* Στο μετρό και τον ηλεκτρικό η συχνότητα των συρμών σχεδιάζεται να μειωθεί στα 6 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής από τα 7,5 λεπτά που είναι σήμερα.

* Στο τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φτάσει στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.

* Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουν το επόμενο διάστημα στα 1.000.

Κανονικά θα συνεχιστεί η συστηματική απολύμανση των χώρων των σταθμών, των καθισμάτων, του πατώματος και των χειρολαβών οχημάτων και των συρμών.

Μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί

Αξιοσημείωτο είναι ότι προκειμένου να περιοριστεί η πυκνότητα μετακίνησης, θα διαφοροποιηθεί η ώρα προσέλευσης των εργαζόμενων στη Δημόσια Διοίκησης (07.00, 08.00 και 09.00 π.μ.), ενώ οι πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό μέσο παροτρύνονται να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή.

Ως ένα επιπλέον μέτρο διευκόλυνσης γι’ αυτό είναι η παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο, καθώς και, από τις 4 Μαΐου, η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα Ι.Χ.

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL