Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Πρωτοφανής απόφαση μαζικών απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοφανής απόφαση μαζικών απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς

Οι απολύσεις γνωστοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα στο προσωπικό της τράπεζας με κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τράπεζα μετά από κοπιώδη προσπάθεια πολλών μηνών για την ανεύρεση λύσης και αφού προηγουμένως εξάντλησε στο πλαίσιο και της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ, όλες  τις δυνατότητες και κάθε περιθώριο χειρισμού, προχώρησε σήμερα 2/12/2019 στη λύση της σύμβασης εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU εφαρμόζοντας τον Κανονισμό εργασίας και τον νόμο. Για την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, προηγήθηκε σχετική έγκριση του ΔΣ της τράπεζας.

Η δύσκολη αυτή απόφαση έρχεται ως κατάληξη της επαναλαμβανόμενης άρνησης των παραπάνω συναδέλφων του πρώην RBU, να αντιληφθούν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος συνέχισης της απασχόλησής τους».

«Απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων δεν έγιναν στα 10 χρόνια των μνημονίων, όταν το προσωπικό των ελληνικών τραπεζών μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό», ανέφεραν χαρακτηριστικά συνδικαλιστικοί παραγοντες στο «Σin», προειδοποιώντας ότι οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές. Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΤΟΕ με ανακοίνωσή της στις 16 Οκτωβρίου καλούσε τη διοίκηση της Πειραιώς να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση σε νέες θέσεις των 350 εργαζομένων που παρέμειναν στην τράπεζα. Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά με την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, τονίστηκε ότι η ΟΤΟΕ δεν θα αποδεχτεί καμία παραβίαση της συμφωνίας. «Αυτό ισχύει για όσους πήγαν στην AFS αλλά και για όσους έμειναν στην τράπεζα», υπογραμμιζόταν.

Επίσης, το κείμενο ανέφερε ότι: «Η Ε.Γ. της ΟΤΟΕ, με ομόφωνη απόφασή της, καλεί τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να ολοκληρώσει την υλοποίηση της συμφωνίας, στο σύνολο των όρων της, χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

Πηγή: ΣοφοκλέουςIn

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Τελεσίγραφο απολύσεων από τον Μεγάλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL