Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και δύο μέλη του ΕΣΡ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Ιωάννης Παπακώστας και Εύη Δεμίρη.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Ιωάννης Παπακώστας και Εύη Δεμίρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραιτήσεις (ή ορθότερα μάλλον, η πρόθεση παραίτησης) δόθηκαν προφορικά (!) στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σχετικά ενημερώθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος απέσυρε, με τον κίνδυνο της αντισυνταγματικότητας, τροπολογία που είχε καταθέσει, η οποία προέβλεπε νέα εξάμηνη παράταση στη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, περιλαμβανομένου του ΕΣΡ.

Να σημειωθεί ότι η παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ, η τελευταία από σειρά παρατάσεων, λήγει αυτές τις μέρες, καθώς συμπληρώνονται 13 χρόνια θητείας, έναντι 8, που προβλέπει ο νόμος. Έτσι, η παραίτηση εμφανίζεται ως μονόδρομος, καθώς δεν υπήρχε η νομική δυνατότητα εκ νέου ανανέωσης της θητείας τους.  

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ, οι παραιτήσεις δεν συνδέονται με τη λήξη της θητείας του προέδρου και των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά με την απόρριψη παλαιότερων αποφάσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω της τότε μη νόμιμης σύνθεσης της.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο