Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Το μαύρο στην ΕΡΤ και η ΝΕΡΙΤ συμβόλιζαν ακριβώς τον αυταρχισμό, τη διαφθορά και την υποκρισία της προηγούμενης κυβέρνησης. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από τα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς να επαναφέρει την ΕΡΤ και να επιστρέψει τους εργαζόμενους εκεί...

Ο Στέλιος Κούλογλου για την ΕΡΤ Το μαύρο στην ΕΡΤ και η ΝΕΡΙΤ συμβόλιζαν ακριβώς τον αυταρχισμό, τη διαφθορά και την υποκρισία της προηγούμενης κυβέρνησης. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από τα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς να επαναφέρει την ΕΡΤ και να επιστρέψει τους εργαζόμενους εκεί που έπρεπε πραγματικά να είναι εδώ και δυόμισι χρόνια. Ελπίζω, και είμαι βέβαιος, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η καινούργια ΕΡΤ που θα φτιάξουμε θα είναι χωρίς τις αμαρτίες και τα βάρη του παρελθόντος και θα προσφέρει στους πολίτες ποιοτική ψυχαγωγία και αξιόπιστη ενημέρωση.

Διαδικτυακή πλατφόρμα για την ασφάλεια των δημοσιογράφων Τη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για την προστασία της δημοσιογραφίας και την προαγωγή της ασφάλειας των δημοσιογράφων ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί με τη συνεργασία των διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων, όπως η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που θα εκδίδουν ειδοποιήσεις σχετικά με απειλές κατά της ελευθερίας των Μέσων. Στην πλατφόρμα (www.coe.int/en/web/media-freedom) έχουν ήδη καταγραφεί 33 περιστατικά κινδύνων για δημοσιογράφους, που αφορούν στην πλειονότητά τους διαφόρων ειδών επιθέσεις στην Τουρκία, στο Αζερμπαϊτζάν και στη Ρωσία.

Η «Εστία» στον Όμιλο «Δημοκρατίας» - «Espresso» Ο Όμιλος «Δημοκρατικός Τύπος», που εκδίδει τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso», ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην εφημερίδα «Εστία». Η ιστορική εφημερίδα, ίσως ο παλαιότερος εν ζωή τίτλος που εκδίδεται στην Αθήνα, με ζωή 120 χρόνων, φεύγει από τον έλεγχο της οικογένειας Κύρου και εντάσσεται στον Όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία: «Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε το ποιοτικό έργο και να φανούμε αντάξιοι τόσο της εμπιστοσύνης των ιδρυτών όσο και των προσδοκιών των αναγνωστών της έγκριτης εφημερίδας».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων. Και δεύτερον -και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο