Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόσβαση στα ΑΕΙ: Θετική η ΟΙΕΛΕ στις αλλαγές του υπ. Παιδείας

Ως ιδιαίτερα θετικές κρίνονται από την ΟΙΕΛΕ οι ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το νέο μεταβατικό σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...

Ως ιδιαίτερα θετικές κρίνονται από την ΟΙΕΛΕ οι ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το νέο μεταβατικό σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν αφαιρούν ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες των παιδιών και ανακουφίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους, αφού περιορίζεται η ανάγκη για φροντιστηριακή υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, η κατάργηση της προσμέτρησης της βαθμολογίας των τάξεων του Λυκείου, η μείωση της ύλης και η αύξηση του αριθμού των επιλογών των υποψήφιων για τμήματα μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών πεδίων συμβάλλουν στην απομείωση υπαρκτών εκπαιδευτικών, κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Ωστόσο, τονίζει το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, η ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών και της πιστοποίησης των χορηγούμενων τίτλων θα πρέπει να αποτελέσει το βασικό αντικείμενο του κοινωνικού διαλόγου για την εκ βάθρων αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις