Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Σακοράφα: Το χρέος είναι μιας κάστας του 10% και δεν θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα μιλάει στο ρ/σ “στο Κόκκινο” και τον Κώστα Αρβανίτη με αφορμή την συνέντευξη τύπου της επιτροπής για το χρέος την Τρίτη αλλά και τις ενοχλήσεις που έχει προκαλέσει στις συστημικές και μνημονιακές δυνάμεις.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα μιλάει στο ρ/σ "στο Κόκκινο" και τον Κώστα Αρβανίτη με αφορμή την συνέντευξη τύπου της επιτροπής για το χρέος την Τρίτη αλλά και τις ενοχλήσεις που έχει προκαλέσει στις συστημικές και μνημονιακές δυνάμεις. «Αίτημα του ελληνικού λαού η επιτροπή του λογιστικού ελέγχου», σημειώνει.

Πώς, πότε και γιατί δημιουργήθηκε το ελληνικό χρέος;

Πρωτίστως σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσει να απαντήσει η επιτροπή για το χρέος τόνισε η κ. Σακοράφα, αλλά και να αναδείξει τους υπαίτιους που οδήγησαν στον πολλαπλασιασμό του χρέους τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των συστημικών δυνάμεων;

Οι αντιδράσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια, σημείωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, καταλογίζοντάς του μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά που προκάλεσε η πολιτική του στάση στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα απέκρουσε την ρητορική του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που υποστηρίζει ότι "περασμένα ξεχασμένα" - προέχει να βγούμε από την κρίση, τονίζοντας ότι για τον ελληνικό λαό είναι απαίτηση η δικαιοσύνη και δεν μπορεί από τα έδρανα της βουλής ο κ. Θεοδωράκης να μιλάει έτσι.

Τέλος η κ. Σακοράφα σημείωσε ότι το ζήτημα της σύστασης επιτροπής λογιστικού ελέγχου είναι θέμα δημοκρατικής διαφάνειας, ενώ καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αφενός "παπαγάλισαν' τις πολιτικές λιτότητας, αφετέρου "κώφευαν" για τους απαραίτητους λογιστικούς ελέγχους, που όφειλαν να πραγματοποιήσουν για να μην επαναληφθούν τα λάθη που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Δείτε όλα τα σχόλια