Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Με 13 ψήφους υπέρ και 3 λευκά η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Α’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής εκλέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ., Χ. Αθανασίου, ενώ γραμματέας ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδης.

Με 13 ψήφους υπέρ και 3 λευκά η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Α' αντιπρόεδρος της Επιτροπής εκλέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ., Χ. Αθανασίου, με 13 ψήφους υπέρ και 3 λευκά, ενώ γραμματέας της Επιτροπής εκλέχθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδης, με 12 ψήφους υπέρ και 4 λευκά.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μ. Αρβανίτης αρνήθηκε να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του β' αντιπροέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κι η θέση έμεινε κενή. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο επί των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, των ΜΜΕ και την ΕΥΠ, ενώ επεξεργάζεται και προτάσεις που συμβάλλουν στη διαφάνεια της δημόσιας ζωής.

Κ. Π.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο διαφορετικοί δρόμοι, δύο διαφορετικά σχέδια

Ο προϋπολογισμός που αναμενόταν να ψηφιστεί χθες το βράδυ από τη Βουλή είναι ο πρώτος μετά από οκτώ χρόνια που δεν περιλαμβάνει νέους φόρους. Αντίθετα, περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, καθώς τα επιπλέον...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο