Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Σταθάκης: Έτοιμο το σχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας είναι έτοιμο για να κατατεθεί στη Βουλή, επανέλαβε χθες από το βήμα του συνεδρίου Banking & Insurance Forum, με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και...

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας είναι έτοιμο για να κατατεθεί στη Βουλή, επανέλαβε χθες από το βήμα του συνεδρίου Banking & Insurance Forum, με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια και ότι είναι αποτέλεσμα "διαλόγου με όλους τους φορείς και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών".

Σε ό,τι αφορά στα κόκκινα δάνεια, είπε ότι είναι σύνθετο νομοσχέδιο που θα απαιτήσει έξι μήνες για να είναι απόλυτα εντός των στόχων και δεσμεύσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή γι' αυτούς που χρησιμοποιούν τη συγκυρία διότι έχουν διαθέσιμα εισοδήματα και δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν. Αν δεν βρούμε την πιο συνδυαστική λύση, το τραπεζικό σύστημα το οποίο όλοι χαιρόμαστε που είναι εκεί και έχει σταθεροποιηθεί σχετικά και θέλουμε όλοι να μπορεί να χρηματοδοτεί υπό κανονικούς όρους την οικονομία θα παραμείνει δέσμιο του προβλήματος των κόκκινων δανείων».

 

Να σωθούν οι μικρομεσαίοι

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει λύσεις για το θέμα και, όπως κάθε φορά, υπάρχουν θετικά και πολλά αρνητικά και πρέπει η όποια λύση να εξυπηρετεί τον πρωταρχικό σκοπό του κοινωνικού στόχου.

«Ο τρόπος αντιμετώπισης του κοινωνικού στόχου πρέπει να μην προκαλέσει ζημία στο τραπεζικό σύστημα, να μη δημιουργεί παρενέργειες στη λειτουργία της ομαλής εξυπηρέτησης των δανείων και να δώσει λύση που θα εξυπηρετήσει και τον στόχο να ανακάμψουν τα δάνεια και από κόκκινα να γίνουν πράσινα. Το βιώσιμο κομμάτι των μικρομεσαίων πρέπει να διασωθεί πάση θυσία, καθώς σήμερα βρίσκεται δέσμιο της υπερχρέωσης», είπε ο κ. Σταθάκης

Τέλος, ανέφερε ότι τα προβλήματα για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις είναι επίσης γνωστά, με κυρίαρχο το Πτωχευτικό Δίκαιο, που πρέπει να αλλάξει.

 

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις