Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Να τους διώξουμε τώρα

"Δεν πάει άλλο. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα". Με αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα...

"Δεν πάει άλλο. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα". Με αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σήμερα στην πλατεία Καραϊσκάκη Ομοσπονδίες και Σωματεία από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

"Η κυβέρνηση αυτή μας πήρε τους μισθούς και τις συντάξεις, τετραπλασίασε την ανεργία στην εποχή του μνημονίου, έστειλε στην απελπισία και την αυτοκτονία χιλιάδες συμπολιτών μας και τα παιδιά μας στη μετανάστευση. Τώρα θέλουν να πάρουν και τα σπίτια μας. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, αρκεί να το πιστέψουμε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Τέρμα πια οι αυταπάτες, οι αναμονές και οι γκρίνιες".

Ασκώντας κριτική στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι αποδείχτηκαν όχι μόνο κατώτερες των περιστάσεων, αλλά και μέρος του προβλήματος. "Πρώτη προτεραιότητα για ένα μέρος από αυτές, είχαν και έχουν τη διάσωση του αστικού πολιτικού κατεστημένου, όλα τα χρόνια ταυτίστηκαν με αυτό αντλούσαν δύναμη και εξουσία από αυτό και τώρα δεν μπορούν να απογαλακτιστούν". Υπενθυμίζει ακόμα ότι έχει ζητήσει εδώ και δέκα μέρες να συνεδριάσουν τα θεσμικά όργανα των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, έχει καταθέσει σχέδιο προτάσεων και πρωτοβουλιών, που θα μπορούσαν να μας βγάλουν από την αδράνεια και να φέρουν τα συνδικάτα σε θέση μάχης.

"Μοναδική μας όμως επιλογή να ξεπεράσουμε τον κάβο και να νικήσουμε τους ταξικούς μας αντιπάλους είναι να διαθέτουμε ισχυρά όπλα. Και ισχυρά όπλα είναι τα μαζικά-ταξικά συνδικάτα. Μοναδική λύση είναι η ορμητική ένταξη των εργαζομένων στα συνδικάτα και η πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, προς όφελος τους. Τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση και στην οργάνωση των αγώνων. Απαιτούνται πολύμορφες δράσεις με αιχμή την αποδόμηση και την ανατροπή των κυβερνητικών στόχων".

Δείτε όλα τα σχόλια