Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τι θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας σήμερα στη σύνοδο κορυφής

Την επιβεβαίωση της βούλησης όλων των εταίρων για την τήρηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις σημερινές επαφές του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου...

Την επιβεβαίωση της βούλησης όλων των εταίρων για την τήρηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις σημερινές επαφές του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Από το πρωθυπουργικό μέγαρο επισημαίνουν πως η απόφαση δεν προβλέπει πέμπτη αξιολόγηση και εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως αυτή περιγραφόταν στο "μέιλ Χαρδούβελη". Αν ίσχυε αυτό, σημειώνουν, τότε δεν θα απαιτούνταν τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup τον Φεβρουάριο. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζουν ότι στις δύο πρώτες συνεδριάσεις δεν υπήρξε κοινό ανακοινωθέν επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε την ολοκλήρωση του "τρέχοντος προγράμματος".

Επίσης ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να αποσαφηνίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που απορρέουν από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, με σκοπό να ξεκινήσει η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων που είχε προταθεί από τον Γ. Βαρουφάκη με επιστολή του προς το Eurogroup, η οποία είχε γίνει αποδεκτή.

Το τρίτο σημείο που αναμένεται να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός αφορά την εύρεση χρηματοδοτικής λύσης προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συζητήσεις ώστε να υπογραφεί η νέα συμφωνία.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο