Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έως 1.600 παιδιά υποσιτίζονται στην Πάτρα

Ολοένα και αυξάνεται στην Πάτρα ο αριθμός των ανήλικων παιδιών που υποσιτίζονται ή, ακόμα χειρότερα, δεν έχουν να φάνε, σύμφωνα με στοιχεία της εθελοντικής οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι, που προσφέρει φαγητό σε παιδιά άπορων οικογενειών έως δεκατεσσάρων ετών...

Ολοένα και αυξάνεται στην Πάτρα ο αριθμός των ανήλικων παιδιών που υποσιτίζονται ή, ακόμα χειρότερα, δεν έχουν να φάνε, σύμφωνα με στοιχεία της εθελοντικής οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι, που προσφέρει φαγητό σε παιδιά άπορων οικογενειών έως δεκατεσσάρων ετών.

"Μόνο το τελευταίο τρίμηνο ο αριθμός των οικογενειών που απευθύνονται στην οργάνωσή μας για βοήθεια έχει αυξηθεί από τις διακόσιες σαράντα στις διακόσιες ογδόντα, με αποτέλεσμα να βοηθάμε πλέον περί τα πεντακόσια παιδιά", δήλωσε στην "Αυγή" ο πρόεδρος της οργάνωσης Χρήστος Σπηλιόπουλος, που διέβλεψε την ανεργία και το συνεχές κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στην Πάτρα ως κύρια αίτια αυτής της κατάστασης. Οι γονείς που πούλησαν το πλυντήριο του σπιτιού τους προκειμένου να αγοράσουν πάνες για το παιδί τους αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας πραγματικότητας, κατά την οποία, όπως σχολιάζει ο κ. Σπηλιόπουλος, "όλο και περισσότερες οικογένειες στην Πάτρα πουλάνε τα υπάρχοντά τους προκειμένου να ταΐσουν τα παιδιά τους". Παράλληλα, υπάρχουν πολλές οικογένειες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση και δεν έχουν απευθυνθεί στην οργάνωση. "Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τον αριθμό αυτών των οικογενειών", αναφέρει ο κ. Σπηλιόπουλος, τονίζοντας πως "τα ανήλικα παιδιά που υποσιτίζονται στην Πάτρα, ενδέχεται να ξεπερνούν τα 1.600".

Το Φωτεινό Αστέρι λειτουργεί με την προσφορά κατοίκων της Πάτρας, παρέχοντας κάθε βδομάδα στερεά τροφή στις οικογένειες των ανήλικων παιδιών, ενώ τα ίδια τα μέλη της οργάνωσης συμβάλλουν στην αγορά κρεάτων, ψαριών και απορρυπαντικών. "Η βοήθεια και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας είναι απαραίτητη αυτές τις ημέρες" τονίζει ο κ. Λιακόπουλος, που προσέθεσε πως "η ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις της οργάνωσης είναι εντυπωσιακή".

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις