Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκβιασμούς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της OTE - Cosmote

Για "αντιεργατική πολιτική, που θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους", καταγγέλλουν τον όμιλο OTE - Cosmote τόσο το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και οι εργαζόμενοι της ΟΤΕplus στα τηλεφωνικά κέντρα του 13888. Το συνδικάτο τονίζει ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας E Value...

Για "αντιεργατική πολιτική, που θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους", καταγγέλλουν τον όμιλο OTE - Cosmote τόσο το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και οι εργαζόμενοι της ΟΤΕplus στα τηλεφωνικά κέντρα του 13888.

Το συνδικάτο τονίζει ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας E Value, η οποία αποτελεί θυγατρική του ομίλου, "είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία ή αν θα παραιτηθούν ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν". Κάνοντας λόγο για "ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, που ουσιαστικά επιβάλλει στους εργαζόμενους - φοιτητές της E Value να θυσιάσουν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη μόρφωση", το συνδικάτο των εργαζομένων υπογραμμίζει:

"Φοιτητές και εργαζόμενοι σε δεύτερη εργασία αναγκάζονται σε κυλιόμενο ωράριο, ενώ η ίδια η εταιρεία αποφασίζει αλλαγή βαρδιών όποτε θελήσει και την εξυπηρετεί". Μάλιστα, τα επιχειρήματα της εταιρείας περί "μη δυνατότητας αλλαγής του ωραρίου" χαρακτηρίζονται "σαθρά από τη στιγμή που η E Value μπορεί να προσαρμόζει το πρόγραμμα εργασίας κατά το δοκούν".

Από την πλευρά τους οι τηλεφωνητές της ΟΤΕplus καταγγέλλουν ότι χθες χίλιοι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη "κλήθηκαν αιφνιδιαστικά και εκβιαστικά να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με την E Value". "Με πρόσχημα ότι αυξάνουν τον μισθό των χαμηλόμισθων 100 με 150 ευρώ, ουσιαστικά μας καθιστούν δούλους" λένε οι εργαζόμενοι υπογραμμίζοντας:

"Η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφερθούν ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε έργο της E Value, παραιτούνται κάθε δικαιώματος νόμιμων επιδομάτων, ενώ δεσμεύονται επίσης ότι παραιτούνται από οποιοδήποτε δικαίωμα προκύψει σε μελλοντική αύξηση κατώτατων μισθών".

Τονίζοντας τις "ήδη απαράδεκτες συνθήκες εργασίας", οι εργαζόμενοι ενημερώνουν για την παραδοχή της διοίκησης ότι "οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με διαφορετικούς ρυθμούς".

Προσπάθεια της εταιρείας να εφαρμόσει "τη λογική του διαίρει και βασίλευε προκειμένου να μειώσει το εργασιακό κόστος" καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ καλώντας "τους εργαζόμενους στα call centers να ιδρύσουν το δικό τους επιχειρησιακό σωματείο και διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας".

 

Β. ΛΟΛΗΣ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις