Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντίδραση Σόιμπλε για γελοιογραφία της "Αυγής"

"Αηδιαστική" χαρακτήρισε προχθές ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, γελοιογραφία στην "Αυγή" της περασμένης Κυριακής, που παρομοίαζε τη στάση του κ. Σόιμπλε έναντι των Ελλήνων με τη στάση αξιωματικού της Βέρμαχτ έναντι των Εβραίων...

"Αηδιαστική" χαρακτήρισε προχθές ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, γελοιογραφία στην "Αυγή" της περασμένης Κυριακής, που παρομοίαζε τη στάση του κ. Σόιμπλε έναντι των Ελλήνων με τη στάση αξιωματικού της Βέρμαχτ έναντι των Εβραίων. Ο κ. Γιέγκερ μίλησε για σεβασμό προς την "αρχή της ελευθεροτυπίας", προσθέτοντας χαρακτηριστικά: "Αυτήν ακριβώς επικαλούμαι για τον εαυτό μου τώρα προσωπικά". Ο ίδιος, ερωτηθείς για τις συχνές επιθέσεις του γερμανικού κίτρινου Τύπου κατά της Ελλάδας, δήλωσε με συμψηφιστική διάθεση: "Απορρίπτουμε κάθε τι που δείχνει καταφρόνηση προς τους ανθρώπους".

Στον ελληνικό, αλλά και τον διεθνή Τύπο, έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες άρθρα και γελοιογραφίες αναλόγου περιεχομένου, χωρίς να έχουν προκαλέσει την αντίδραση των κατονομαζόμενων ή των απεικονιζόμενων πολιτικών προσώπων. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέλεξε τη στιγμή για να αντιδράσει, μερικές μέρες μετά τη δημοσίευση της γελοιογραφίας και ενώ είχε αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Eurogroup, γεγονός που είναι φυσικό να προκαλεί σκέψεις για την πολιτική σκοπιμότητα της καθυστερημένης εκδήλωσης ευθιξίας.

Η "Αυγή" δημοσιεύει και θα συνεχίσει να δημοσιεύει άρθρα, σχόλια και γελοιογραφίες που δεν "δείχνουν καταφρόνηση προς ανθρώπους", αδύναμους μάλιστα και ιδιώτες, αλλά ασκούν κριτική σε πρόσωπα - φορείς εξουσίας για την πολιτική που ακολουθούν. Η εφημερίδα μας, η οποία στη μακρόχρονη ιστορία της έχει πέσει θύμα λογοκριτικών παρεμβάσεων αυταρχικών εξουσιών και η έκδοσή της διακόπηκε από τη δικτατορία, έχει ως αρχή - βίωμα να σέβεται την αρχή της ελευθεροτυπίας, που αποτελεί δημοκρατική αξίωση των εργαζομένων στην εφημερίδα, καθώς και των αναγνωστών της. Δεν λογοκρίνουμε τους συντάκτες μας, γνωρίζοντας ότι η υπερβολή αποτελεί αποδεκτό στοιχείο της σάτιρας, όταν μάλιστα αυτή κατευθύνεται σε φορείς της εξουσίας.

"Η Αυγή"

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο