Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σοβαρό κενό στην πρόληψη διαπιστώνουν PRAKSIS, "Θετική Φωνή", "Κέντρο Ζωής" και "Γιατροί του Κόσμου"!

Ένα πολύ σοβαρό όσο και ιδιαιτέρως ανησυχητικό κενό στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της δημοσίας υγείας διαπιστώνει το πρόγραμμα "Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη", το οποίο αφορά την ηπατίτιδα C και τον HIV/AIDS.

Ένα πολύ σοβαρό όσο και ιδιαιτέρως ανησυχητικό κενό στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της δημοσίας υγείας διαπιστώνει το πρόγραμμα "Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη", το οποίο αφορά την ηπατίτιδα C και τον HIV/AIDS και υλοποιείται από τις 10 Οκτωβρίου 2014 από τις πολύ σημαντικές ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις PRAKSIS, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή", "Κέντρο Ζωής" και "Γιατροί του Κόσμου", σε πέντε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και τα Χανιά.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι των τεσσάρων οργανώσεων παρουσίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη Τύπου τα πρώτα αποτελέσματα της κοινής τους δράσης, από τη οποία φαίνεται ότι η πλειονότητα των εξετασθέντων για ηπατίτιδα C και HIV/AIDS δεν είχαν υποβληθεί ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια εξέταση!

Αναλυτικά, μόλις 282 άτομα σε σύνολο 746 είχαν υποβληθεί παλαιότερα σε εξέταση για ηπατίτιδα C και μόλις 905 άτομα σε σύνολο 2.149 ατόμων είχαν υποβληθεί παλαιότερα σε εξέταση για HIV/AIDS!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος, έχουν εντοπισθεί ήδη 32 θετικά δείγματα για ηπατίτιδα C και 21 θετικά δείγματα για HIV/AIDS, ενώ επικίνδυνη συμπεριφορά αναφέρουν συνολικά... 766 εξετασθέντες για ηπατίτιδα C ή για HIV/AIDS.

Δείτε όλα τα σχόλια