Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το πελατειακό κράτος διώχνει τους επιχειρηματίες

Χωρίς ορθό σχεδιασμό και έλεγχο για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών κανόνων η οικονομική δραστηριότητα είναι στον αέρα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Τσιρώνης στη σύντομη ομιλία του...

Χωρίς ορθό σχεδιασμό και έλεγχο για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών κανόνων η οικονομική δραστηριότητα είναι στον αέρα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Τσιρώνης στη σύντομη ομιλία του.

Υπενθύμισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια ακούστηκαν πολλά για τις τεράστιες επενδύσεις που θα έρχονταν από τους Ευρωπαίους, και κυρίως από τους Γερμανούς επενδυτές, όπως το πρόγραμμα Ήλιος, δεν ήρθε κανένας, παρότι οι νεοφιλελεύθερες ελληνικές κυβερνήσεις απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις. Και αυτό γιατί η υγιής και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα προϋποθέτει δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα και αφετέρου σταθερό χωροταξικό και φορολογικό σύστημα και δεν μπορεί να σταθεί στο πελατειακό περιβάλλον που δημιούργησαν αυτές οι κυβερνήσεις, συμπλήρωσε.

Εστίασε επίσης στα κινήματα πολιτών που αναδεικνύουν προβλήματα δεσμευόμενος ότι θα επιδιώξει τη συμμετοχή τους για την επίλυση προβλημάτων αναφέροντας το παράδειγμα της χωροθέτησης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Όπως είπε χαρακτηριστικά "Τι είναι προτιμότερο: η πιο βολική χάραξη για τους επενδυτές ή αυτή που λαμβάνει υπόψη την προστασία της γεωργικής γης και ως εκ τούτου τις ανάγκες των αγροτών;".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις